ABC4354FTydfytd^%$

פעילות

הפעילות הסתיימה או התמלאה

לצפייה בפעילויות נוספות לחץ כאן
WhatsApp Image 2022-12-14 at 12.16.27

גן לאומי תל ערד – הפסטיבל הכנעני הראשון

מה בתוכנית

שיתוף עיריית ערד וקרן מיראז' ובמסגרת פסטיבל צבעי מדבר

* האירוע יתקיים בחאן הכנעני המחומם והסגור **

בואו להכיר את תל ערד ומורשתו הכנענית! אתר מורשת עולמית מרהיב בן 5000 שנה, שבו נכיר יחד ונלמד על החיים בתקופת הברונזה הקדומה. נלמד מי היו הכנענים, מה אכלו ואיזה אגדות ליוו את חייהם.
• נתנסה במלאכות עתיקות ששימשו את הכנענים כמו יצירת כלי חרס באובניים קדומים, קליעת סלים, טוויה ואריגה.
• נלמד על כלי נגינה קדומים ונתנסה ביצירה ונגינה – עתיקה ומודרנית
• נכיר את משחק הסנת, משחק קלוח הקדום ביותר שהתגלה, ונייצר שחזור שלו יחד, שיישאר באתר.
• נתנסה במבחר סדנאות של היוצרים מערד והסביבה: יצירת סבונים טבעיים, כלי נגינה מחומרים ממוחזרים, נרות שעווה ועוד
• נצא להתארח בישוב הבדואי תל ערד בליווי תושב בדואי מקומי בשעות 10:30, 12:00, 13:30
• יריד אמנים ססגוני, ממיטב עבודות היד, צמחי המרפא, הקוסמטיקה ויצירות האמנות של המרחב
לצד הסדנאות נפגוש אמנים ויוצרים מסביבת תל ערד: העירוניים של העיר ערד, תושבי הר עמשא, תושבי יישובי הר חברון והבדואים של כסייפה והפזורה, אשר ימכרו עבודות יד, צמחי מרפא, בירה "שיטה" המקומית ועוד.

• בשעה 15:00 תתקיים הופעה של ההרכב ANNA RF

מתי: ביום שני 26.12 בשעות 16:00-10:00

 

להמשך קריאה

חשוב לדעת

אין מידע בנוגע לנגישות בפעילות. מוזמנים להתעדכן בעמוד האתר

משך הפעילות

גילאים להם מתאימה הפעילות

לכל המשפחה

שימו לב!

הפעילות מותנית בתנאי מזג האוויר ציוד נדרש: מים לשתייה, נעלי הליכה, כובע.

הירשמו


Searching Availability…


מחיר

מחיר הפעילות

ללא תשלום נוסף על דמי הכניסה לאתר. חינם למנויי מטמון

מחיר כניסה לאתר

כניסה למחירון האתר

מה יש לנו להציע באיזור

פעילויות נוספות עבורך
גנים לאומיים ושמורות טבע באזור
נחל ערוגות, צילום: איל בן גיאט

שמורת טבע עין גדי - נחל ערוגות

נחל ערוגות הוא הנחל האיתן הגדול בנחלי מדבר יהודה להירשם מראש ולטייל באחריות! האתר פתוח למבקרים תחת הגבלות משבר הקורונה בשל מגבלה על מספר המבקרים ברגע נתון, יש להירשם מראש לביקור. הכניסה תותר אך ורק בהצגת אישור "תיאום מועד הביקור" ורק בשעות הנקובות בו. בשמורת הטבע עין גדי קיימים ארבעה מתחמים: שביל צפית וגב חלון | מתחם נחל דוד | מתחם נחל ערוגות |ומתחם עתיקות עין גדי. למתחמי נחל דוד ונחל ערוגות יש לתאם ביקור נפרד לכל מתחם. הכניסה לשביל צפית וגב חלון לא תתאפשר ללא הסדרת התשלום מראש באתר או בקופת נחל דוד. בשל הצורך לתאם ביקור ייתכנו שינויים בשעות פתיחת האתר. אנא בידקו זמן ביקור אפשרי במערכת ההזמנות בלבד. כרטיס הכניסה לכל אחד ממתחמים אלו מקנה כניסה לשלושת המתחמים האחרים באותו היום. למתחם עתיקות עין גדי אין צורך לתאם ביקור מראש. אם בחרתם לבקר רק בו, רכשו בכניסה אליו כרטיס למתחם זה בלבד. להרשמה לפרטים נוספים שימו לב: בחורף ובעונות המעבר קיימת סכנת שיטפונות ותופעות נוספות של מזג אוויר העלולות להשפיע על הטיול. באחריות המבקר להתעדכן בסמוך ליציאה לטיול בתחזית מזג האוויר (באתר האינטרנט של השירות המטאורולוגי או במהדורות החדשות). בנוסף יש להתעדכן במצב המסלולים ואתרי הטיול במתחם המבזקים באתר רשות הטבע והגנים.

למידע נוסף
הרי אילת - צפירה - דסקטופ קנבה.jpg

שמורת טבע מדבר יהודה

המרחבים הבראשיתיים של מדבר יהודה נעצרים בבת אחת במצוק ההעתקים הענק, הנוחת כקיר זקוף אל בקעת ים המלח. נחלי המדבר מתחתרים במצוק ויוצרים בו קניונים עמוקים ומפלי סלע אדירים. רוב שטח השמורה הוא רמת המדבר, אזור של גבעות קירטון בעלות מדרונות מתונים, ובסלעיו הרכים של הקירטון משובצים סלעי צור. גם מצוק ההעתקים, המפריד בין רמת המדבר לבקעת ים המלח, הוא בתחום השמורה. המצוק האדיר, המזדקר כ-400 מ' מעל  לבקעה, מתנשא בחלקים ניכרים מהשמורה. בגלל בסיס הסחיפה הנמוך שבקעת ים המלח יוצרת, נחלי מדבר יהודה מתחתרים בשכבות הגיר והדולומיט שתחת סלעי הקירטון ויוצרים בהם קניונים אדירים. בתחום השמורה יש שני מרחבים גיאולוגיים מיוחדים: אזור חתרורים ורכס חצרה. אזור חתרורים בנוי מסלעי ביטומן עשירים בחומר אורגני שהותמרו בטמפרטורה ובלחץ גבוהים. סלעי התצורה בעלי גוון אדמדם. בדרום-מזרח השמורה נמצא הר סדום, פקק מלח ענק באורך כ-10 ק"מ שפרץ ממעמקי האדמה ומתנשא כ-150 מ' מעל ים המלח. בהר נוצרו מערות רבות מהמסת המלח. בדרום השמורה מתרומם רכס חצרה ובתוכו המכתש הקטן (המכתש עצמו הוא בתחום שמורת המכתש הקטן), וכן חלק מנחל ציון ובו המעיינות עין צין ועין עקרבים.

למידע נוסף
תל באר שבע

גן לאומי תל באר שבע

תל באר שבע, הוא תל מקראי חשוב – אחד משלושה מתקופת המקרא שאונסק"ו כלל ברשימת אתרי המורשת העולמית התל משקיף אל מרחב החיים בו ופעלו אבות האומה: אברהם יצחק ויעקב. מן התל נשקף מראה יפה של העיר באר שבע החדשה. נרשמת - נכנסת! רישום מראש במערכת תיאום הביקור מבטיח לך מקום באתר ובמועד שאליו נרשמת, ומאפשר קבלת מידע ועדכונים רלוונטיים לביקור המתוכנן. לתיאום ביקור - לחצו כאן  

למידע נוסף
מסלולי טיולים באזור
ABC4354FTydfytd^%$
ABC4354FTydfytd^%$
X