פעילות

צילום:
מנו גרינשפן
Languages
השתלבו במגוון פעולות הרט"ג בנושאי הדרכה הסברה טיפול בחי ובצומח ומוסיפים טבע לחיים
למידע נוסףמדריכים, מורים והורים הכנו לשימושכם בטיול בשטח ובכיתה , מערכי שיעור והדרכה, מצגות,
למידע נוסףפעילות
סיור מודרך בשבילי העיר הכנענית העתיקה. בסיור נספר לכם על ממצאים ארכיאולוגיים מרתקים שהתגלו בתל: שרידיהן של מצודה ישראלית ושל עיר כנענית מתוכננת ומבוצרת. בעיר המוקפת חומה ובה מגדלים ושערים נחשפו שרידי ארמון, באר מים מרשימה, מבני מגורים ייחודיים, צמד מקדשים ורחובות. במצודה הישראלית נחשפו שרידי מקדש, מפעל מים גדול ובו שלושה אולמות מטויחים לאגירת מים, ומגדל הלניסטי שממנו יש תצפית מרהיבה על שרידי העיר הכנענית ועל בקעת ערד והנוף הסובב את האתר.
מתי: בימים שני ורביעי 2.10, 4.10 בשעות 10:00, 12:00, 14:00
*בסוכות תוצב סוכה כשרה באתר לטובת קהל המבקרים
להסדרי הנגישות שבוצעו באתר יש ללחוץ כאן
לקבלת מידע נוסף לגבי מסלול הסיור יש לפנות למוקד רשות הטבע והגנים בטלפון מס’ *3639 או בוואטסאפ בטלפון מס' 0549642434
על מנת לבקש התאמת נגישות (מערכת עזר אלחוטית לשמיעה, תיאור קולי של מוצגים חזותיים מרכזיים, נגישות למישוש למוצגים תלת מימדיים מרכזיים), יש לפנות למוקד רשות הטבע והגנים בטופס שבלינק הבא או בטלפון מס’ *3639 או בוואטסאפ בטלפון מס' 0549642434 וזאת עד 14 ימים לפני מועד הסיור.
למועדי הסיורים המודרכים המותאמים (תרגום שפת סימנים ואו פישוט לשוני) וסיורים במסלולים נגישים לחץ כאן
Searching Availability…
נחל ערוגות הוא הנחל האיתן הגדול בנחלי מדבר יהודה שימו לב: רשות הטבע והגנים בתיאום משטרת ישראל מחוז דרום ולאחר קבלת חוות דעת גאולוגית, פותחת את שמורת עין גדי בצורה מדורגת. בנחל ערוגות ניתן לבקר במסלול הקצר ממבואת נחל ערוגות עד לבריכות התחתונות של נחל ערוגות. אורך המסלול 20 דקות כל כיוון וחובה להיכנס למים עד גובה הברכיים. לפרטים על מסלולי הביקור בנחל דוד >> ההגעה בתיאום מראש בלבד, לא ניתן להיכנס ללא הזמנה. כרטיס הכניסה לנחל ערוגות מקנה כניסה גם למתחם עתיקות עין גדי באותו היום. למתחם עתיקות עין גדי אין צורך לתאם ביקור מראש. אם בחרתם לבקר רק בו, רכשו בכניסה אליו כרטיס למתחם זה בלבד. אגרת הכניסה בנחל ערוגות בלבד תותאם לכניסה המדורגת 50% ממחיר הכניסה הקבוע ותעמוד על 14 ש״ח למבוגר ו-7 ש״ח לילד.
המרחבים הבראשיתיים של מדבר יהודה נעצרים בבת אחת במצוק ההעתקים הענק, הנוחת כקיר זקוף אל בקעת ים המלח. נחלי המדבר מתחתרים במצוק ויוצרים בו קניונים עמוקים ומפלי סלע אדירים. רוב שטח השמורה הוא רמת המדבר, אזור של גבעות קירטון בעלות מדרונות מתונים, ובסלעיו הרכים של הקירטון משובצים סלעי צור. גם מצוק ההעתקים, המפריד בין רמת המדבר לבקעת ים המלח, הוא בתחום השמורה. המצוק האדיר, המזדקר כ-400 מ' מעל לבקעה, מתנשא בחלקים ניכרים מהשמורה. בגלל בסיס הסחיפה הנמוך שבקעת ים המלח יוצרת, נחלי מדבר יהודה מתחתרים בשכבות הגיר והדולומיט שתחת סלעי הקירטון ויוצרים בהם קניונים אדירים. בתחום השמורה יש שני מרחבים גיאולוגיים מיוחדים: אזור חתרורים ורכס חצרה. אזור חתרורים בנוי מסלעי ביטומן עשירים בחומר אורגני שהותמרו בטמפרטורה ובלחץ גבוהים. סלעי התצורה בעלי גוון אדמדם. בדרום-מזרח השמורה נמצא הר סדום, פקק מלח ענק באורך כ-10 ק"מ שפרץ ממעמקי האדמה ומתנשא כ-150 מ' מעל ים המלח. בהר נוצרו מערות רבות מהמסת המלח. בדרום השמורה מתרומם רכס חצרה ובתוכו המכתש הקטן (המכתש עצמו הוא בתחום שמורת המכתש הקטן), וכן חלק מנחל ציון ובו המעיינות עין צין ועין עקרבים.
תל באר שבע, הוא תל מקראי חשוב – אחד משלושה מתקופת המקרא שאונסק"ו כלל ברשימת אתרי המורשת העולמית התל משקיף אל מרחב החיים בו ופעלו אבות האומה: אברהם יצחק ויעקב. מן התל נשקף מראה יפה של העיר באר שבע החדשה. נרשמת - נכנסת! רישום מראש במערכת תיאום הביקור מבטיח לך מקום באתר ובמועד שאליו נרשמת, ומאפשר קבלת מידע ועדכונים רלוונטיים לביקור המתוכנן. לתיאום ביקור - לחצו כאן