אוח עיטי Bubo bubo

11.08.2015

איור חיים מויאל

אוח עיטי

אוֹחַ עֵיטִי

שם מדעי: Bubo bubo
שם אנגלי: Eagle owl
שם ערבי: بوهة

"וְרָבְצוּ-שָׁם צִיִּים, וּמָלְאוּ בָתֵּיהֶם אֹחִים…"
(ישעיה י"ג, 21)

אורך הגוף: 75-60 ס"מ.

הגדול והמרשים מבין דורסי הלילה בעולם (מוטות כנפיו כ-200 ס"מ). האוח צד גם על הקרקע וגם באוויר וניזון בעיקר מציפורים ויונקים, לרבות מכרסמים, קיפודים, עטלפים, עורבים ויונים. בצנפותיו נתגלו אפילו טורפים ודורסים כמו שועלים, גיריות, בזים ועקבים. נחשב ליציב מצוי באזורים מגוונים והטריטוריה של בני הזוג גדולה מ-13 קמ"ר. מקנן בעיקר במצוקים, בכוכים ובמערות.

הקשר בין בני הזוג נמשך כל החיים.

מאמר מדעי – השפעת עומס מבקרים על המין אוח בשמורת נחל עיון בשנים 2006-1997 – מאת: חוה גולדשטיין, אקולוגית מרחב גולן וחרמון וגיורא גיסיס, בית אוסישקין

חזרה לפוסטר דורסי הלילה

קטגוריות