העגור שהורעל הושב לטבע בעמק החולה
23/08/2012בשבוע שעבר טיפלו פקחי רשות הטבע והגנים בהרעלה שהובילה למותם של 40 עגורים. עגור אחד ניצל, הועבר לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי והושב לטבע.

לפני שבוע בדיוק, ביום ראשון 8 בפברואר, הוזעקו פקחי רשות הטבע והגנים אל השדות החקלאיים שבאזור חבל התענ"כים (עמק יזרעאל), בעקבות דיווח על עשרות עגורים שמוטלים באזור כשהם מתים.
פקחי רשות הטבע והגנים הגיעו למקום במהירות והחלו בסריקות רחבות, מתוך מטרה לאתר במהירות אם יש עגורים חיים ולפנות את העגורים שמתו בטרם תיגרם הרעלה משנית של חיות בר הניזונות מפגרים.
לצערם של הפקחים הם נאלצו לאסוף מהשטח כ-40 פגרים של עגורים, ואלו הועברו לבדיקה טוקסולוגית בבית החולים הווטרינרי בבית דגן, אשר אישרה כי מדובר כנראה בהרעלה מכוונת. רשות הטבע והגנים פתחה בחקירה המקרה, מתוך כוונה למצות את הדין עם האשמים.
אלא שבסיפור העצוב הזה נמצאה גם נקודת אור אחת: מבין כלל העגורים נמצא עגור אחד בעודו בחיים, והוא הועבר על ידי פקח רשות הטבע והגנים עוד באותו לילה לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי (ר"ג). העגור המורעל זכה לקבל מצוות בית החולים טיפול רפואי שהציל את חייו, ובסוף השבוע האחרון הושב העגור לטבע בשמורת טבע החולה כשהוא בריא וחזק.
עמי דורפמן, מנהל מרחב גליל תחתון ועמקים ברשות הטבע והגנים: "העובדה שהצלחנו להציל עגור אחד אינה מספקת כמובן, אך יש בהשבתו לטבע מסר מעודד ובהחלט משמח לראות את העגור, שהיה על סף מוות, פורש כנפיים ועף.
העובדה שהעגור ניצל גם מלמדת על החשיבות בהעברת דיווחים למוקד של רשות הטבע והגנים (3639*), במידה ונתקלים בחיות בר פגועות.
בכל מקרה מדובר באירוע הרעלה שיש לפעול בנחרצות על מנת למנוע את הישנותו. אין שום הצדקה להרעלת חיות בר, מדובר לא רק בפעולה שפוגעת בחיות הבר ללא אבחנה ושבמרבית המקרים פוגעת גם חיות בר שאינן גורמות לשום נזק לחקלאים, אלא גם בפעולה חסרת תוחלת- יש לרשות הטבע והגנים פתרונות טובים יותר, שלא יפגעו בחיות הבר ללא אבחנה, וחקלאים שמעוניינים להתייעץ עם אחד מאנשי המקצוע של רשות הטבע והגנים יותר ממוזמנים לעשות כן. הבעיה היא כאשר קם אדם ולוקח את החוק לידיים, ונעשה כל מאמץ למצות את הדין עם אנשים שכאלו."
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות