המלצת השבוע: היי דרומה לאילת!

08/03/2022

אין כמו נוף מדברי ושלווה דרומית כדי לנקות קצת את הראש, אז אם במקרה החלטתם לנסוע לאילת אל תוותרו על המסלול הזה. הוא קצר, כיפי, חוויתי, מתאים גם לילדים (אך לא לעגלות) ויש בו אטרקציה מלבבת: הליכה בתוך קניון טבעי, בצבעי אדום מרהיבים וירידה בסולמות שאינה מפחידה כלל ומתאימה גם לאלו שאקסטרים פחות מדבר אליהם.

הקניון האדום. צילום: בני שלמון
הקניון האדום. צילום: בני שלמון, הקניון האדום. צילום: בני שלמון

תוכלו לשלב את הטיול עם תצפית יפה מהאזור ולאתגריים שבכם ישנה אופציה למסלול המלא, שלוקח בין שעתיים לשלוש, אבל בינינו, גם טיול קליל של 40 דק'- שעה (תלוי בקצב שלכם) יעשה את העבודה. למתבגרים רק תגידו ש "נוסעים לקניון" ואל תדאגו, הנוף כבר יעשה את העבודה. יוצאים לדרך.

הקניון האדום. צילום: יעקב שקולניק, הקניון האדום. צילום: יעקב שקולניק

מנקודת החניה נתחיל ללכת בשביל המסומן בסימון שבילים ירוק, שלוקח אותנו לעבר הערוץ המרכזי של נחל שני. בצידי הנחל ניתן לראות מסלע קונגלומרט או בשמו העברי היפה- תלכיד נחלים, כלומר שכבת סלע שמורכבת משברי סלע מעוגלים וחלוקי נחל, שהתלכדו בתהליך הסחף. לסלע מגובש.

לאחר הליכה קצרה נפגוש את מי שנתנה לקניון האדום את שמו, אבן חול נובית, שצבעה אדום מרהיב. מקור צבעה הוא בתחמוצות ברזל שיוצרות את הגוון האדום (כמו חלודה). אבן החול היא תוצאת בלייה של סלעי לבה שהתבלו והתפוררו. היא נפוצה מאוד במדבר נוב שבסודן ומצרים, ומכאן שמה.

בצידי הנחל ניתן לראות צמחיה מדברית ששורדת גם באזור כמעט נטול גשם כמו הרי אילת. שיחי רותם המדבר, מלוח קיפח, צלף ועץ שיטת הנגב, שמהווה מקור מזון חשוב לבעלי החיים שמסתובבים באזור זה.

הקניון_האדום._נחל_שני._יעקב_שקולניק.JPG, נחל שני בקניון האדום. צילום: יעקב שקולניק

באבן החול התחתר גם הקניון האדום שבנחל שני. הירידה לקניון היא בעזרת ידיות ומעקות (אל דאגה, הירידה פשוטה ולא מסוכנת) והוא נהייה צר ככל שמקדמים. הקניון מתחתר לאורך כ-200 מטר בלבד, במהלכם עוברים שלושה מפלים עם יתדות הקבועים בסלע.

בקצה הקניון  במקום בו נחל שני שב ונפתח, עולה שביל המסומן בסימון שבילים שחור, שחוזר לעבר הכניסה לקניון. השביל השחור הוא צר ובמספר מקומות הוא מאובטח בעזרת ידיות אחיזה המאפשרות ללכת בו בבטיחות.

מהכניסה לקניון, נחזור בשביל האדום, לעבר הרכבים.

איך מגיעים

הגישה לקניון האדום היא מכביש 12 (אילת-מצפה רמון), כ-20 ק"מ צפונית לאילת. מהכביש ישנו סימון ברור לעבר הקניון האדום. מהכביש יורדת דרך עפר המסומנת בסימון שבילים אדום שמוביל עד מהרה לחניון לילה מסומן בו מחנים את הרכב ולשם חוזרים גם בסוף המסלול.

שימו לב

במידה וישנה התראה לשיטפונות יש לנקוט את כל כללי הזהירות הנדרשים, אין  ללכת בערוצי נחלים וחובה להתעדכן במוקד המידע של רשות הטבע והגנים 3639*.
במקרה שלא ניתן להגיע למסלול, תוכלו לבחור מסלול חלופי מבין המלצות השבוע האחרונות שלנו >>