המפרץ הסיני בחוף גדור
22/06/2020או: פעם ראשונה בים? כן!

גם אם הייתם פעם או פעמיים בחייכם בים, זה בדיוק המקום לשאול את השאלה "פעם ראשונה בים"?
כי בחוף ים כזה עוד לא הייתם.

כאן, באחת מרצועות החוף הכי יפות בארץ בשמורת טבע חוף גדור (ולא להתבלבל עם חוף דור) בין גבעת אולגה למכמורת, מסתתר "המפרץ הסיני".
ואם חשבתם שהשם "המפרץ הסיני" הוא איזה טוויסט מתחכם שבכלל לא קשור לסין, אז טעיתם. הוא כן.
הוא קרוי על שם סינים.
ולא סתם סינים, אלא יהודים סינים.
כלומר, בערך. מה שקרה הוא שבשנות ה-40 של המאה הקודמת, עלו ארצה יהודים שנמלטו מרחבי אירופה אל עיר הנמל שנגחאי. חלקם הגיעו הישר לגבעת אולגה שבחדרה.
ובינינו, אילו בילויים אפשר היה למצוא בגבעת אולגה של פעם? אז הולכים לים.
העולים החדשים הללו "אימצו" את המפרץ הזה ובילו בו רבות, מה שגרם לתושבי השכונה לכנות אותו "המפרץ הסיני".
שזה עוד טוב, כי תחשבו איזה בלבול היה נגרם על מפות העולם, אם העולים הללו היו מגיעים מפרס.
בכל מקרה, כשתגיעו, תהיו חייבים להודות שזה חוף ים מהז'ורנל, זה חוף ים שיעיף לכם את הסכך, זה חוף ים שלא רק סינים אוהבים. גם אם הם יהודים.

אל כל הטוב הזה יש שתי דרכים להגיע: הדרך המומלצת היא לצעוד ברגל מחניון חוף אולגה המוכרז דרומה, עד למפרץ הסיני. הדרך השנייה היא להגיע עם הרכב קרוב יותר למפרץ הסיני. במקרה הזה, מדובר בשיטה בדוקה לפספס המון תצפיות נוף ושאר הפתעות.
ואז מגיעים למפרץ. סינים כבר אין פה, אבל יש סלעי כורכר ענקיים בשלל גווני הטבע, מצוקים פראיים בגובה של עשרות מטרים, בריכות טבעיות זעירות וחבויות הנושקות לחוף, וים בצבע טורקיז אקזוטי.
טוב נו, אם הייתם באים אתמול, היה פה טורקיז. היום טיפה יותר כחול כזה. נסו שוב מחר.
ולהשלמת הסצנה, פה ושם תגלו בדרך סלעי כורכר ענקיים שנפלו אל הים ממרומי המצוקים, ויצרו בו פסלי טבע מרהיבים.

ויש עוד: רצועת החוף שמצפון ומדרום למפרץ האינטימי הזה תדע לתעתע בכם. לפעמים היא רחבה ומזמינה, ולפעמים היא צרה עד כדי מטר אחד בלבד. כן, קראתם נכון. מטר אחד.
טיפ אחרון: לא משנה מה תעשו פה, בשום מקרה אל תוותרו על תצפית מראש תל גדור. התל מתרומם לגובה של 33 מטרים, ותצפית הנוף הפנורמית מלמעלה תהיה משכרת.
עצה קטנה: אם הגעתם עם ילדים, קישרו אותם אליכם בחבל. קצת מפחיד פה למעלה.
ועוד עצה קטנה: לא בטוח שלמקום כה רומנטי תרצו להגיע עם הילדים.
ועצה שלישית: אולי זה המקום לשקול להביא ילדים לעולם.
יכול להיות שזה קשור לסינים שהגיעו לכאן מלכתחילה?
החיים בלופ.
תיהנו.
ועכשיו ברצינות שניה: לטובתכם- בואו באמצע שבוע, ועדיף בשעות הבוקר המוקדמות או אחר צהריים. בצהריים המסלול חשוף וחם. אין לשהות למרגלות המצוק ואסור להתקרב אליו, מחשש התמוטטות אז לא משנה מה, תפסו מרחק.
ועוד דבר חשוב: במקום ישנן חוות הטלה של צבי ים, בין כל הסכנות האורבות להם זה המרחב הבטוח עבורם להטיל לבקוע ולשרוד. שימו לב איפה אתם שמים את הרגל.
להגיע ושאר עניינים:
מחנים בחניון של חוף אולגה המוכרז (הגעה מרח' רחבעם זאבי בגבעת אולגה, חדרה). מכאן אפשר להמשיך דרומה ברכב אך עדיף לצעוד על שבילי הטיול המובילים למפרץ הסיני, תוך מפגש עם תצפיות נוף יפהפיות (כשני ק"מ לכל כיוון). זכרו כי לא מדובר בחוף מוכרז והרחצה אסורה.

אולי יעניין אותך גם
קטגוריות
גני שמורה קשורים