טקס פתיחת אתר הקסטל המחודש

10/04/2016

68 שנים לאחר קרבות הקסטל הנודעים, נחנך השבוע מחדש האתר הלאומי הקסטל, אחד הסמלים ההיסטוריים החשובים בתולדות מדינת ישראל. זאת הודות להשקעה של כ-4.5 מיליון ₪ שהתקבלה מאגף מורשת במשרד ירושלים ומורשת ומקרן הייסוד.

טקס פתיחת אתר הקסטל המחודש
טקס פתיחת אתר הקסטל המחודש

אתר הקסטל עבר שינוי משמעותי במטרה לחבר בין סיפור הקרבות של מלחמת העצמאות לצעירים הבאים בשעריו.

אל טקס החניכה המחודשת שהתרחש ביום ד' 6.4.2016, הוזמן השר להגנת הסביבה, לוחמי הפלמ"ח וגדוד מוריה של "חיש" שלחמו באתר במלחמת העצמאות, וכן נציגים של חטיבת עציוני שממשיכה את דרכו של גדוד מוריה.

בין הלוחמים הוותיקים שהשתתפו בחניכת האתר: יששכר (ישכה) שדמי מפקד בפלמ"ח ששימש גם כמפקד גדוד בחטיבת הראל, עמוס חורב שהיה לראשון מתגייסי הפלמ"ח ובמלחמת העצמאות שירת תחת פיקודו של מפקד החטיבה יצחק רבין, מוטק'ה בן פורת לוחם הפלמ"ח ששירת בגדוד הרביעי של חטיבת הראל ולימים הפך למנהל ויושב ראש הגנים הלאומים (כיום רשות הטבע והגנים) וכן לוחמים נוספים שלחמו בקרב על הקסטל.

בליווי שאול גולדשטיין מנכ"ל רשות הטבע והגנים ועובדיה, עברו הלוחמים הוותיקים את ההדרכה החדשה באתר שכוללת ארבע תחנות הממחישות ארבעה ערכים שנבעו מהקרבות שהוטמעו בצבא הגנה לישראל עד היום. כל אחד מהערכים: נחישות, רעות, מנהיגות ואחריות, מספר חלק מסיפור הקרב ומבליט את הערך הנבחר.

בנוסף לפעילות ההדרכה החדשה נחנך באתר גם חניון לילה חדש לתלמידי בי"ס ותנועות נוער, הותקן שילוט חדש וכן שומרו וחוזקו ערכי המורשת שבאתר.

במהלך סופ"ש בחודשי אפריל ומאי ובמהלך חופשת הפסח, עורכת רשות הטבע והגנים פעילויות הדרכה באתר לכלל הציבור.

לפרטים נוספים על האתר המחודש הקישו כאן​

קטגוריות

גני שמורה קשורים