רשות הטבע והגנים אירחה את הכנס הבינלאומי לשמירה על מינים בסכנת הכחדה
09/09/2015רשות הטבע והגנים אירחה את הכנס הבינלאומי של אמנת CITES, המסדירה את הסחר בעולם במינים בסכנת הכחדה. במהלכו דנו למעלה מ- 200 משתתפים מיותר מ- 50 מדינות בהגנה על מינים בעולם, בהם דובי הקוטב והאריות וגם על השמירה על כרישים בים התיכון

הסחר במינים של בעלי חיים וצמחים להפקת מוצרים מהם לשוק חיות המחמד ולשימושים אחרים רחב היקף בעולם ומסכן את השרדותן של אוכלוסיות הבר. לשם הגנה עליהן נוסדה בשנת 1973 אמנת CITES (Convention on International Trade in Endangered Species ) של האו"ם שהיא הסכם בינלאומי בין מדינות בעולם המסדיר את הסחר במינים בסכנת הכחדה. האמנה מעניקה כיום הגנה בדרגות שונות ליותר מ- 35 אלף מינים של בעלי חיים וצמחים.
כיום יש 181 מדינות החברות באמנת CITES. מדינת ישראל הצטרפה בשנת 1979 ומינתה את רשות הטבע והגנים ליישום האמנה בארץ. מאז שמונתה מובילה הרשות מדיניות המשלבת הן הגנה על חיות וצמחי בר מקומיים והן פיקוח על היבוא, הייצוא, האחזקה בשביה וגידול בחוות גידול של מינים בסכנת הכחדה שמוצאם ברחבי העולם והם מוגנים על ידי אמנת CITES. פעולות אלו נעשות בשיתוף פעולה עם אגף המכס, המפקח על תוצרת נכנסת ויוצאת מישראל, עם משטרת ישראל המסייעת בתחום המודיעין והאכיפה ומסכלת עבירות של הברחות, של ייצוא ושל גידול לא חוקי של צמחים וחיות בר ותוצרים שלהם (כגון שנהב פילים), וכן בשיתוף פעולה בינלאומי עם האינטרפול המתבטא בהעברת מידע באופן שוטף בין הגופים.
מגוון הפעולות בהן נוקטת הרשות להגנה על המינים מחמירות ביחס לכללי אמנת CITES הבסיסיות ומהוות השראה למדינות אחרות החברות באמנה. מדינת ישראל פעילה מאוד באמנה זו, ומשום כך נבחרה לארח את הכנס השנתי של ועדת בעלי החיים של אמנת CITES, שהיא ועדה מקצועית-מדעית של האמנה.
בתחילת ספטמבר אירחה רשות הטבע והגנים בתל אביב את הכנס, בהשתתפותם של למעלה מ-200 משתתפים, בהם הנציגים המדעיים של מעל 50 מדינות החברות באמנה ועוד כ- 100 משתתפים המייצגים ארגונים לא ממשלתיים (NGO) וארגונים בינלאומיים שונים (כגון FAO, ITO, IUCN), כולם בעלי עניין בנושא שמירת הטבע והשפעת הסחר הבינלאומי על אוכלוסיות חיות הבר. במהלכו דנו נציגי המדינות בשמירה על מינים רבים, בהם הפיקוח הנדרש של האמנה על דובי הקוטב, הסחר בעולם במינים של נחשים, מצבם בטבע של פילים, אריות ופומה, וכן נידונה השמירה על הכרישים והבתאים ("חתולי-ים") החיים באזורינו, בים התיכון.
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות