ABC4354FTydfytd^%$

פעילות

פסטיבל אביב בתל ערד בימים חמישי - שבת 30.3 - 1.4 סדנאות חינמיות, קמפינג אביבי, סיורים לכל המשפחה, הצגה מטיילת, מלאכות קדומות מופע מרכזי להקת ANNARF לפרטים נוספים לחצו כאן

גן לאומי תל ערד – פסטיבל אביב בתל ערד

מה בתוכנית


חגיגת אביב בתל ערד! האירוסים בתל והגביעוניות בתל קריות הקרוב פורחים, מדרונות התל הקדום עוטים פלומה יפה של עשב, וזה הזמן לחגוג אביב בסופ"ש שלם של פעילויות, סיורים, מופעים, סדנאות והצגה מטיילת מצחיקה לכל המשפחה.
אתם מוזמנים לפתוח אוהל בחניון הלילה או לשכור מתחם בחאן הכנעני, ולהשתתף בשלושה ימים מרתקים של האביב המתעורר בתל ערד.
חמישי 30.3
16:00 - מידע – מחלקת ציירות ערד, בואו להכיר את מה שיש לערד להציע.

17:00 – יריד המתנות של העיר ערד, ברחבת מתנ"ס ערד.

18:45 - טיולילה סיור עששיות מצחיק, מסתורי ומפעיל עם מורה הדרך לאון
איך החושים שלנו מסתדרים בחושך? מה מיוחד בבעלי חיים הפעילים בלילה? סיור אל התל החשוך. הביאו פנסים. הטיול בנוכחות ההורים וללא טלפונים ניידים.
יציאה מהעץ הגדול.
20:00-17:00 - יריד אומנים ברחבת מתנ"ס ערד - מוזמנים לקפוץ לעיר השכנה
שישי 31.3
14:00-10:00 – סדנאות לכל המשפחה, כלי נגינה ממוחזרים, סבונים ועוד
9:00, 11:00, 14:00 – סיור בתל לכל המשפחה
11:00, 12:00 – הדרכות וטעימות ביקב יתיר (בתאום מראש מול היקב, 50 ₪ לאדם)
13:30 מופע פתיחת האביב עם להקת AnnaRF, לצד יריד אומנים, בירה ואוכל מערד

16:00 - יציאה לסיור רכוב בשמורת תל קריות
20:30 חפלה בדואית וסדנת הכנת קטאייף – במאהל האירוח הבדואי
שבת 1.4
14:00-10:00 – סדנאות לכל המשפחה, הטלת כידונים כמו פעם, בנייה בבוץ,
הצצה לעבודת אומן הציור ג'ימי קסטילו, מפגש עם סתת מוכשר
הפורום לארכיאולוגיה ניסויית מציג: בחזרה לכנען
תחנת חניתות: בואו לצוד! הכנענים ידעו איך לתפוס טרף. האם אתם תדעו? בואו להתנסות
תחנת סתת המשחקים: את משחקי הילדים היו משחקים על סלעים גדולים עם אבנים קטנות או חרצני זיתים.
בואו לראות סתת שייצר משחקי לוח על אבני הגן הלאומי, וללמוד איך משחקים במשחקים העתיקים ביותר בעולם - חלקם נמצאו בחפירות העיר הכנענית
10:00, 12:00 - הצגה מטיילת עם תיאטרון על הדרך: "החפרפרת מתל ערד": שני ארכיאולוגים מתחרים על התגלית החשובה ביותר בתל הקדום בסיור מצחיק ומרתק לכל המשפחה

מתי: בימים חמישי-שבת 30.3-1.4

 

להמשך קריאה

חשוב לדעת

נגישות

התאמות הנגישות שבוצעו באתר מפורטות בלינק הבא
התאמות הנגישות המסופקות באירוע:
מערכת עזר ניידת לשמיעה, שילוט הכוונה נגיש, אזור ישיבה נגיש, דוכנים נגישים, מושבים מותאמים ושולחנות נגישים (טקסט לא קבוע).
על מנת קבל מידע אודות האירוע בדרכים מונגשות, יש לפנות למוקד רשות הטבע והגנים בטלפון מס’ *3639 או בוואטסאפ בטלפון מס' 0549642434

תאורה

אור יום
להמשך קריאה

משך הפעילות

גילאים להם מתאימה הפעילות

לכל המשפחה
להמשך קריאה

הירשמו

מחיר

מחיר הפעילות

ללא תשלום נוסף על דמי הכניסה לאתר. חינם למנויי מטמון

מחיר כניסה לאתר

כניסה למחירון האתר
להמשך קריאה

מה יש לנו להציע באיזור

פעילויות נוספות עבורך
שביל אתגר מצדה. צילום: אבישג אילון

גן לאומי מצדה - אתגר מצדה

ההר המיתולוגי כמו שלא הכרתם מעולם! אתגר מצדה הינו בהזמנה ובתשלום מראש בלבד.לא ניתן להגיע ללא הזמנה משולמת לפעילות. אתגר מצדה הוא מסלול חדש וייחודי אשר חושף את מסתרי מצדה מחוץ לחומת הסוגרים.המסלול מאפשר יציאה בטוחה אל מחוץ לחומה של מצדה וביקור במכלולים ארכאולוגיים נסתרים, שהיו עד היום ללא גישה, עקב מיקומם המאתגר.לשם הנגשת המכלולים יצרנו מסלול הליכה אתגרי על שפת המצוק של מצדה, תוך שימוש בסולמות ומאחזי יד, כאשר ההולכים עליו מחוברים עם רתמה (וקסדה) לכבל בטיחות לכל אורכו.לאורך המסלול תוכלו ליהנות מנוף מרהיב המתחיל במדבר יהודה ומסתיים אל מול ים המלח.ההגעה וההליכה על המסלול הן בתיאום ובתשלום מראש בלבד. המסלול מתאים למיטיבי לכת, ולילדים מעל גיל 10.השביל נמצא בחלק הדרומי של במת ההר. ההגעה לשביל אפשרית דרך שביל הסוללה (הליכה של כ 40 דקות מהכניסה ועד לאתגר), שביל הנחש (הליכה של כשעה וחצי מהכניסה ועד לאתגר) או דרך הרכבל (נסיעה של כ 5 דקות והליכה של כרבע שעה עד לדרום במת ההר – תחילת האתגר.יש לתכנן מראש את ההגעה ולהתחשב בעומסים בקופות, בשעות הפתיחה של שביל הנחש (בקיץ סגור מ 8:00 בבוקר). יש לבצע הזמנה מראש גם לרכבל או לשביל ממנו בחרתם להגיע.אנו ממליצים לתכנן הגעה למסלול 15 דקות לפני מועד הפעילות על מנת להנות מהנוף. ואם כבר העפלתם לפסגה, לא תשארו לצפות במופע הלילה "מצדה משקיעה לזריחה"? את היום תסגרו בלינה בחניון הלילה מצדה מערב… מתי: בתאריכים  2.12, 8-10.12, 15-16.12. ניתן להזמין את האתגר לקבוצות גם בימים אחרים בתיאום מראש, פרטים ובקשות לשלוח ל masadaevents@npa.org.il   ההליכה על המסלול מתאפשרת על פי כללי הבטיחות הבאים: לחצו כאן.  יש לקרוא טרם ההזמנה!      
למידע נוסף
גנים לאומיים ושמורות טבע באזור
נחל ערוגות, צילום: איל בן גיאט

שמורת טבע עין גדי - נחל ערוגות

נחל ערוגות הוא הנחל האיתן הגדול בנחלי מדבר יהודה שימו לב: רשות הטבע והגנים בתיאום משטרת ישראל מחוז דרום ולאחר קבלת חוות דעת גאולוגית, פותחת את שמורת עין גדי בצורה מדורגת. בנחל ערוגות ניתן לבקר במסלול הקצר ממבואת נחל ערוגות עד לבריכות התחתונות של נחל ערוגות. אורך המסלול 20 דקות כל כיוון וחובה להיכנס למים עד גובה הברכיים. לפרטים על מסלולי הביקור בנחל דוד >> ההגעה בתיאום מראש בלבד, לא ניתן להיכנס ללא הזמנה. כרטיס הכניסה לנחל ערוגות מקנה כניסה גם למתחם עתיקות עין גדי באותו היום. למתחם עתיקות עין גדי אין צורך לתאם ביקור מראש. אם בחרתם לבקר רק בו, רכשו בכניסה אליו כרטיס למתחם זה בלבד. אגרת הכניסה בנחל ערוגות בלבד תותאם לכניסה המדורגת 50% ממחיר הכניסה הקבוע ותעמוד על 14 ש״ח למבוגר ו-7 ש״ח לילד.

למידע נוסף
הרי אילת - צפירה - דסקטופ קנבה.jpg

שמורת טבע מדבר יהודה

המרחבים הבראשיתיים של מדבר יהודה נעצרים בבת אחת במצוק ההעתקים הענק, הנוחת כקיר זקוף אל בקעת ים המלח. נחלי המדבר מתחתרים במצוק ויוצרים בו קניונים עמוקים ומפלי סלע אדירים. רוב שטח השמורה הוא רמת המדבר, אזור של גבעות קירטון בעלות מדרונות מתונים, ובסלעיו הרכים של הקירטון משובצים סלעי צור. גם מצוק ההעתקים, המפריד בין רמת המדבר לבקעת ים המלח, הוא בתחום השמורה. המצוק האדיר, המזדקר כ-400 מ' מעל  לבקעה, מתנשא בחלקים ניכרים מהשמורה. בגלל בסיס הסחיפה הנמוך שבקעת ים המלח יוצרת, נחלי מדבר יהודה מתחתרים בשכבות הגיר והדולומיט שתחת סלעי הקירטון ויוצרים בהם קניונים אדירים. בתחום השמורה יש שני מרחבים גיאולוגיים מיוחדים: אזור חתרורים ורכס חצרה. אזור חתרורים בנוי מסלעי ביטומן עשירים בחומר אורגני שהותמרו בטמפרטורה ובלחץ גבוהים. סלעי התצורה בעלי גוון אדמדם. בדרום-מזרח השמורה נמצא הר סדום, פקק מלח ענק באורך כ-10 ק"מ שפרץ ממעמקי האדמה ומתנשא כ-150 מ' מעל ים המלח. בהר נוצרו מערות רבות מהמסת המלח. בדרום השמורה מתרומם רכס חצרה ובתוכו המכתש הקטן (המכתש עצמו הוא בתחום שמורת המכתש הקטן), וכן חלק מנחל ציון ובו המעיינות עין צין ועין עקרבים.

למידע נוסף
תל באר שבע

גן לאומי תל באר שבע

תל באר שבע, הוא תל מקראי חשוב – אחד משלושה מתקופת המקרא שאונסק"ו כלל ברשימת אתרי המורשת העולמית התל משקיף אל מרחב החיים בו ופעלו אבות האומה: אברהם יצחק ויעקב. מן התל נשקף מראה יפה של העיר באר שבע החדשה. נרשמת - נכנסת! רישום מראש במערכת תיאום הביקור מבטיח לך מקום באתר ובמועד שאליו נרשמת, ומאפשר קבלת מידע ועדכונים רלוונטיים לביקור המתוכנן. לתיאום ביקור - לחצו כאן  

למידע נוסף
מסלולי טיולים באזור
ABC4354FTydfytd^%$
ABC4354FTydfytd^%$