שומרים על העבר למען העתיד
06/07/2022בשבוע שעבר התקיים סיור חגיגי במיוחד בגן הלאומי ציפורי, עם קרן ליאון לוי והגברת שלבי וויט. האחרונים תומכים כבר שנים רבות בשימור חפירה וחשיפת ממצאים ארכיאולוגיים באתרי מורשת שונים והביקור בגן הלאומי יחד עם רעיה שורקי מנכ"לית רשות הטבע והגנים היווה חיזוק נוסף בקשר בין ארכיאולוגיה, שימור, פיתוח והנגשה לציבור

הסיור כלל סקירה על עברה של ציפורי, עיר המשנה הקדומה, ועל היותה בירת הגליל בתקופה זו, כמו כן, ניתן הסבר מפורט על חשיבות מקום מושבו של רבי יהודה הנשיא יחד עם הנציב הרומי בציפורי, על חשיבות ארון הספרים היהודי במקום בו יש מעל 40 רצפות פסיפס ועוד.
ציפורי הקדומה קיימה בעבר חקלאות מסורתית ובשנה האחרונה הוקם בגן הלאומי כרם של שלושה דונמים המדמה את החקלאות המסורתית שהתקיימה במקום לפני 1800 שנים. בגן הלאומי ובמיזם שפותח לאחרונה ניתן להתרשם מסצנות של יין בפסיפס דיוניסוס, מהכרם לענבי יין והחיבור בין העבר להווה.

מיטל רוזייר אהרון, מנהלת גן לאומי ציפורי: "נפגשנו לסיור עם שלבי וויט בגן לאומי ציפורי, חשפנו אותה לרעיון חקלאות מסורתית שימור הרובע היהודי, עבודת קהילה בשימור קיר הדורות וכן מעושרה הארכיאולוגי של העיר ציפורי בעבר. חיזקנו את המרכיב הארכיאולוגי ואת הקשר עם ממצאים עתיקים וחשיפתם לציבור".
ציפורי הייתה בעבר בירת הגליל, בה ישבה הסנהדרין ובה נחתמה המשנה. בציפורי חיה אוכלוסייה מעורבת, ונותרו בה שרידים של עשרות פסיפסים יפהפיים מהתקופה הרומית והביזנטית, והם שהפכו אותה לעיר פסיפסים בין-לאומית. במקום מתקיימת פעילות חינוכית וסיורים לקהל הרחב וכמו כן ישנה אפשרות לערוך טקסים בבית הכנסת העתיק בחיבור למורשת עבר.

מתן סיבק, מנכ"ל ה-Israel Nature and Heritage Foundation of America, רואה חשיבות רבה לביקור זה: "ביקרנו בגן לאומי ציפורי יחד עם קרן ליאון לוי והגב' שלבי וויט אשר מתמחים בשימור עתיקות ברחבי העולם. במהלך הסיור התרשמנו מהחשיבות ההיסטורית של ציפורי, השתתפנו בטקס בר מצווה בבית הכנסת העתיק וקיימנו שיח באשר לפיתוח העתידי של עיר המשנה".
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות
גני שמורה קשורים