בשל עומסי החום: שיא קריאות יומי של כל הזמנים בחיבולנס של רשות הטבע והגנים להצלת חיות בר

מאת: יניב כהן - דוברות רט"ג 18/05/2020

עומסי החום לא פוסחים על חיות הבר ואתמול נרשם שיא יומי של כל הזמנים עם 99 קריאות מאזרחים עירניים לחיבולנס של רשות הטבע והגנים, המפעיל מערך של מאות מתנדבים ברחבי הארץ ומטרתו להעביר חיות בר פגועות ברחבי הארץ, לטיפול במרפאות לחיות, תחנות מעבר בבתי מתנדבים ובעיקר לבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת גן.

ינשוף עצים שפונה לטיפול באמצעות החיבולנס . צילום שי פלד שדיווחה על הינשוף.
ינשוף עצים שפונה לטיפול באמצעות החיבולנס . צילום שי פלד שדיווחה על הינשוף., ינשוף עצים שפונה לטיפול באמצעות החיבולנס . צילום שי פלד שדיווחה על הינשוף.

לשם המחשה ממוצע הקריאות היומי לחיבולנס עומד על כעשרים קריאות.

99 הקריאות היו סביב 123 פרטים שונים של בעלי חיים, 63 גוזלים/גורים ו-60 בוגרים. רוב בעלי החיים היו מאזור המרכז (54) והשאר בדרום (41) צפון (27) ויו"ש (1).

בין החיות שהועברו אתמול לטיפול על ידי החיבולנס ומתנדביו גוזלי ציפורים ועופות כגון: בזים, אוח, סיסים, ינשופים ותנשמת. הקריאות הגיעו דרך מוקד רשות הטבע והגנים 3639* ומתנדבים ברחבי הארץ. באחד המקרים מתנדב בשם אורן העובד באזור יקנעם החל בביצוע איסוף של כ-15 חיות בר מרמת הגולן, הגליל, חיפה וטבעון לאחר שסיים את יום עבודתו והעבירם לטיפול ראשוני של מתנדבת אחרת המוסמכת לכך בשם יעל מכפר סבא. משם הועברו להמשך טיפול בבית החולים לחיות בר.

לדברי אילנה דקל-רוזנברג, מפעילת החיבולנס, ברשות הטבע והגנים, "עומסי החום מאתגרים מאוד את הגוזלים שנופלים מהקינים והפרחונים שגדלים בקינים ומנסים לעוף לראשונה בתקופה זו של השנה אך מתקשים להתרומם. לעיתים לאחר בירור עם המדווחים אנו מנחים אותם כיצד לפעול בשטח אם בהחזרת הגוזל לקן שנמצא בסמוך או השארת פרחון בהתאם למצבו לנסות לעוף לראשונה. אלו תהליכים טבעיים שצריך לתת להם לקרות בעצמם. במקרים בהם אנו מזהים פגיעה, פציעה או תשישות חריגה של חיית הבר אנו אוספים את החיה באמצעות מערך המתנדבים המדהים שלנו שעושה עבודתו בכל שעות היום והלילה ומפנים לטיפול מקצועי בבית החולים לחיות בר ומרפאות אחרות בהתאם להתמחותם".

בתוך כך, גם פקחי רשות הטבע והגנים הפזורים בשמורות הטבע והגנים הלאומיים ברחבי הארץ מדווחים על עלייה ניכרת בפינוי חיות בר לטיפול ורק אתמול הועברו גם שני צבאים פגועים לבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת גן.

ברשות הטבע והגנים מבקשים בנוסף להבהיר לציבור כי בימים אלו, עונת המלטות הצבאים נמצאת עדיין בעיצומה ועופרים (צאצאי הצבאים) רבים נמצאים בשטחים הפתוחים. יש לזכור שעופר בודד בשטח לרוב אינו נטוש אלא ממתין כדרך הטבע לאימו שתניק אותו. במקרים בהם מזהים עופר בודד אין להתקרב אליו, ואסור לגעת ולאסוף אותו כי כל פעולה כזו עלולה לחרוץ את גורלו ולמנוע מאימו לחזור ולהניק אותו מה שימנע ממנו את האפשרות שלו לחזור לטבע הפתוח. בכל התלבטות יש לפנות קודם למוקד רשות הטבע והגנים שמספרו 3639* לקבלת הנחיות כיצד לפעול.

 

תגיות

קטגוריות

דפים קשורים