כריש עמלץ כחול נמצא בחוף מעיין צבי
28/06/2023אמש (27.6.23) התקבל דיווח במוקד רשות הטבע והגנים על כריש עמלץ כחול שנמצא על החוף, פקח רשות הטבע והגנים שי קבסה הגיע למקום והעביר את הכריש לבדיקות נסיבות המוות.

אמש התקבל דיווח במוקד רשות הטבע והגנים על כריש עמלץ כחול שנמצא על החוף, פקח רשות הטבע והגנים שי קבסה הגיע למקום והעביר את הכריש לבדיקות נסיבות המוות.
צפו בסרטון שצילם שי קבסה:
ברשות הטבע והגנים מסבירים כי העמלץ הכחול, או בשמו הלועזי "מאקוֹ", הידרודינמי בצורה יוצאת דופן ואחד הכרישים המהירים ביותר. בניגוד לרוב הכרישים, עמלצים מסוגלים לשמור על טמפרטורת גוף גבוהה מהסביבה. נמצא באזורים נרחבים, מפני השטח ועד עומק 400 מטרים. אורכו עד 4 מטרים. מין בסכנת הכחדה חמורה בים התיכון.
אנחנו נמצאים בעונת הרבייה שחלה בין ה 1/5 ועד 30/6 שנועדה לאפשר למשאב הדגה להתחדש. בתקופה זאת הדיג בים התיכון אסור למעט היתרים אותם הגדיר פקיד הדיג הראשי במשרד החקלאות המפורטים באתר משרד החקלאות ורשות הטבע והגנים. פקחי היחידה הימית יאכפו את התקנות בנחישות וברגישות.
תקנות אלו מגינות על הדגים מפני דיג ישיר בעונה הרגישה ביותר עבורם בהם הם מעמידים את הדור הבא, וגם מונעות נזק עקיף לדגים שנלכדים בציוד דיג לא-בררני כשלל לוואי – דגים ובעלי חיים שנלכדים למרות שאינם מיני המטרה.

מעמותת כרישים בישראל נמסר: בעונה הזאת אנחנו רואים כל שנה עמלצים כחולים צעירים נתפסים רחוק מהחוף, ועל אף שלרוב משוחררים על פי החוק, קורה שצעירים לא שורדים את השחרור ונפלטים לחוף. עמלץ כחול הוא אחד הטורפים הכי חשובים במערכת הים תיכונית ונמצא בסיכון גבוה מאוד. הדיווח של ענבר אפשר לנו לאסוף את הפרט וללמוד עוד על האוכלוסיה שלהם.
העמלץ הכחול, או מאקו קצר סנפיר (Isurus oxyrinchus), הוא מין בסכנת הכחדה קריטית בים התיכון. הוא הידרודינמי בצורה יוצאת דופן ונחשב אחד הכרישים המהירים ביותר בעולם.
לדברי ד"ר אייל ביגל מעמותת דלפיס, חוקר בתחנת מוריס קאהן לחקר הים של אוניברסיטת חיפה, התצפיות של העמלץ הכחול בישראל הן נדירות במיוחד ומרוכזות בחודשי הקיץ. "פרטים בוגרים מופיעים לעתים רחוקות בשלל הלוואי של דיג הטונות בים העמוק, אך מדי שנה נצפים גם פרטים צעירים בשלל של דיג חופי במים רדודים, ממצא המלמד על חשיבות אפשרית של האזור להמשכיות האוכלוסייה".
ביגל מוסיף, כי לכרישים יש ציפה שלילית והם שוקעים לאחר מותם, "הפרט שנצפה על החוף הוא פרט צעיר וסביר שנלכד בציוד דיג והושלך על החוף או במים רדודים. ייתכן גם שמצא את מותו בקרבת החוף מסיבות אחרות, נדירות יותר, כגון מצב בריאותי ירוד, אך כדי לדעת זאת יש צורך בבדיקות פתולוגיות
נתקלתם בדיג לא חוקי דווחו למוקד רשות הטבע והגנים 3639*
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות
דפים קשורים