נשר פגוע טופל בזכות פנייה של רועה
30/10/2020היום (שישי 30.10.2020) , התקבל דיווח מרועה כבשים באזור חניון פיתולים בכרמל על נשר פגוע.

הנשר נמצא מתחת לכבל חשמל עם פגיעה קשה בכנף. הרועה הזעיק את אנשי רשות הטבע מפרויקט פורשים כנף בחי-בר כרמל.
אנשי רשות הטבע והגנים אספו את הנשר, קיבעו את הכנף והעבירו את הנשר לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי. מבדיקה עולה כי הנשר ששוקל 6.6 נפגע לפני ימים בודדים: עפ"י מצב העצם והנגיעות ברימות. לאחר בדיקה הוחלט על קטיעת הכנף של הנשר, דבר שיגרום לכך שלא יוכל לשוב לטבע. אופי הפגיעה ומקום המציאה מעידים כי הגורם הוא התנגשות עם כבל מתח גבוה. יש לציין כי זו אינה ההתנגשות הראשונה של נשרים בכבל מתח עליון זה וזהו המקרה השני ב-2020.
צפו בסרטון:
אוהד הצופה אקולוג עופות ברשות הטבע והגנים: ״רשות הטבע והגנים בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, החברה להגנת הטבע וחברת חשמל בדקו את נושא התנגשות עופות בקווי מתח באזור עמק יזרעאל בשנים 2017-2016 , במסגרת הבדיקה נמצא כי היקף הפגיעה של התנגשות עופות מקווי מתח עומד על למעלה מ-200 עופות לקילומטר לשנה רק באזור הבדיקה. לאחר ההבנה של חומרת התופעה בישראל, בוצעה עבודת מיפוי של האזורים הרגישים בישראל להתנגשות עופות בקווי מתח כדי לקדם מיגון הקווים שם ולתכנן באזורים אלו קווי מתח חדשים בטוחים לעופות. אולם מכיוון שאין בנמצא ידע על האמצעים היעילים לכלל מיני העופות ואין ניסיון בשיטות התקנה יזמו החברה להגנת הטבע, חברת החשמל ורשות הטבע בישראל מחקר שהתחיל השנה בו ינסו על פני כ-17 ק"מ של קווי מתח אמצעי מניעת התנגשות שונים. קרן שטחים פתוחים תומכת במחקר שיערך כ-3 שנים. לאחריו מקווים הגופים הירוקים וחברת החשמל ימצא המימון ליישם את האמצעים הטובים ביותר באותם קווי מתח מסוכנים ובקווים חדשים ובכך למזער את התופעה הגובה חייהם של אלפי עופות בשנה בישראל."
הנשר הזה לא יוכל לחזור לטבע בשל הפגיעה הקטלנית שעבר כתוצאה מההתנגשות אכזרית וכל פרט כזה הוא משמעותי מאוד. אנו נצרף אותו לגרעין הרבייה של פורשים כנף ונשר זה יזכה לתרום מניעת הכחדת של הנשרים גם אם נמנע ממנו לחיות בטבע. אני מודה לאזרח שראה את הנשר ודיווח. יחד עם זאת אנו מודעים, בכאב, שיש עופות רבים נוספים שמתנגשים בכבלי חשמל אך אנחנו לא מוצאים אותם.״
הנשר הגיע לבית החולים לחיות בר של הספארי ורשות הטבע והגנים לאחר בדיקה נראה כי הוא סובל משבר מזוהם, לא טרי בכנף.
מצבו הפיזי היה ירוד הוא קיבל נוזלים, משככי כאבים ואנטיביוטיקה כמו כן עבר סדרת צילומי רנטגן ובדיקות דם. מחר במהלך היום ייכנס הנשר לניתוח שימשך בין שעתיים לשלוש שעות לצורך הסרת הכנף הפגועה.
דן אלון, מנהל מרכז הצפרות הישראלי בחברה להגנת הטבע: ״כל תמותה או פציעה משביתה של נשר בישראל מקרבת את הכחדת הנשרים מישראל. כדי שזה לא יקרה כל הגורמים חייבים לעשות יותר. התנגשות בכבלי מתח ניתן לצמצם משמעותית ע"י אמצעי סימון יעילים או ע"י הטמנת קווי מתח מתחת לפני הקרקע באזורי פעילות חשובים לנשרים. לפני שיהיה מאוחר מדי, המדינה חייבת לסייע לחברת החשמל לטפל בקווים הבעייתיים באופן מיידי״.
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות