קרב יעלים בעין גדי

16.09.2020

היעלים הזכרים בשמורת עין גדי בקרב על הטריטוריה אך יש כאן תחושה של רוגע וטבע במיטבו

קרב יעלים בעין גדי - בן גיאט

צפו בסרטון שצילם אייל בן גיאט רשות הטבע והגנים:

הסרטון מבטא את העוצמה בבעלי החיים העדינים האלה. מייצג אהבה משפחתית – חניכת הצעירים בעדר על ידי הזכרים הבוגרים שמלמדים אותם את דרכי הטבע.

היעל הנובי

היה נפוץ בעיקר במזרח התיכון ובערב הסעודית. בישראל שרד עם קום המדינה מספר מצומצם של יעלים במדבר יהודה. בעקבות מאמצי שימור החלה אוכלוסיית היעלים להשתקם והתפשטה במדבר יהודה ובנגב. אחרי מלחמת ששת הימים התפשטה אוכלוסיית היעלים גם לחלקו הצפוני של מדבר יהודה.

משקלו של יעל נובי זכר 60-52 ק”ג. משקל הנקבה 40-23 ק”ג. אורך הקרניים אצל הזכר הוא עד 130 ס”מ ואצל הנקבה עד 40 ס”מ. ליעל הנובי פרוות חורף עשירה יותר במרכיב הצמרי (אך אינה דומה לפרוות היעל ההימלאי, שעובייה 20 ס”מ). בקיץ הפרווה דקה ומבריקה, ומחזירה חלק ניכר מקרינת השמש. בשעות החמות היעלים נחים בצל, ולפני רביצה הם חופרים ברגליהם הקדמיות ומסלקים את השכבה העליונה של הקרקע החמה.