ראם לבן

13.04.2020

הראם הלבן נחשב לאחד הפרסתנים המרהיבים, בעל חיים מעלה גרה גדול מימדים שנעלם מנופי ישראל בסוף המאה ה-19 והוחזר לראשונה לטבע לפני כעשרים שנה. בזכות התאמתו לתנאי המדבר הקיצוניים, הוא יכול לשרוד ימים רבים מבלי לשתות. הוא תלוי במזונו בעצי השיטה וניזון מעלים, פרחים ותרמילים של העצים.

ראמים בשמורת טבע חי בר יטבתה עגלי ראמים בשמורת טבע חי בר יוטבתה. צילם זיו וידן, רשות הטבע והגנים

מדובר בבעל חיים חברתי שחי בעדרים של עד עשרה פרטים, הכוללים זכר שליט, כמה נקבות דומיננטיות וצאצאיהם. בכל קבוצת ראמים, הנקבה הדומיננטית היא זו שמכוונת את העדר במשך היום ובמהלך חיפוש מזון. תפקידם של הזכר הדומיננטי ושאר הזכרים האחרים הוא להגן על העדר מפני טורפים.

עגלי ראם קטנים שנולדו לאחרונה בשמורת טבע חי בר יוטבתה.
צילום זיו וידן – רשות הטבע והגנים

המלטות מתקיימות לאורך השנה, אך מרביתן באביב. משך ההריון הוא עד 10 חודשים.
העגל צמוד ויונק עד גיל חודשיים בדרך כלל, לאחר מכן מתחיל לאכול עצמאית אבל יכול להמשיך לינוק עד גיל שנה.

עגל ראם בשמורת טבע חי בר יוטבתה. צילם זיו וידן רשות הטבע והגנים

רשות הטבע והגנים מבצעת השבות לטבע של הראמים מגרעין הרבייה בשמורת הטבע חי בר יוטבתה. עשרות ראמים הושבו בשנים האחרונות בחזרה לטבע באזור הערבה והנגב הדרומי. בשמורת הטבע חי בר יטבתה נותרו כ-120 פרטים.

משפחה של ראמים בשמורת טבע חי בר יוטבתה – צילם זיו וידן, רשות הטבע והגנים