למצוא מאובנים בטיול
22/08/202110 דברים שחייבים לעשות בטבע לפני שחוזרים ללימודים

אם יש משהו שהקורונה לימדה אותנו, זה לעצור.
ואם לא לעצור, אז לפחות להאט. לקחת את הזמן, להתבונן.
ולא, זו לא קלישאה. למעשה, גם ציניקנים גמורים כבר לא פוחדים כיום לומר בקול רם את צירוף המילים "להתבונן פנימה".
יש אפילו סיכוי שהשנה הזו תגרום לאנשים שמטיילים כמו מסע ניווט – בהליכה מהירה, ממוקדת ופרקטית – ללמוד לעצור לרגע. לשבת על אבן מזדמנת, להביט מעלה, הצידה ובמיוחד למטה.
ויש אפילו סיכוי שהמבט מטה יגרום ללסת שלהם להישמט בתדהמה. למה? בגלל העובדה שיש כל כך הרבה מסלולי טיול בארץ השזורים באינספור מאובנים קדומים.
צריך רק לעצור, להביט ולגלות את אותם שרידי בעלי חיים קדומים, שתבנית גופם השתמרה בסלע בצורה מרתקת ופלאית.
איפה לעשות את זה?

שמורת טבע נחל מערות:
את שמורת טבע נחל מערות שבכרמל אתם מכירים כמקום ציורי שבו כיף לבקר עם הילדים ולהציץ אל מערות האדם הקדמון – מה שזיכה את השמורה בהכרזה כאתר מורשת עולמית. אבל אחרי שתצאו ממתחם המערות ותרדו מהמצוק, תגלו מולכם מצוק נוסף, שעל גבו מתפתל שביל טיול קצר וחמוד העונה לשם "השביל הגיאולוגי".
כאן תגלו מאובנים העונים לשם "רודיסטים". אלו הן צדפות קדומות, מהזמנים שבהם הים כיסה את האזור כולו. משהו כמו 115-90 מיליון שנים לאחור. השביל מעגלי, מסומן היטב בשטח ומתאים גם לילדים.
בווייז: שמורת טבע נחל מערות.
להרשמה ופרטים נוספים – לחצו כאן >>

חמוקי ניצנה:
כאן, בסוף העולם (או בעצם, בדרום-מערב הנגב), תוזמנו לשוטט בין גבעות רכות, לבנות בוהקות, העשויות מסלע קירטון. תצורות נוף ייחדיות אלו נראות כמו נופי ירח סוריאליסטיים.
בין לבין, נסו למצוא מאובנים קטנים ששמם "נומולטים", רמז לים קדום שגעש כאן לפני 40-30 מיליון שנים. המאובנים קטנים, בגודל של מטבע, ולכן קרויים בשמם (ביוונית, ליטוס=אבן, נומוס=מטבע). ואם אתם כבר כאן, אל תוותרו בדרך חזרה על גן לאומי שבטה, שייקח אתכם למסע בזמן אל ימי הנבטים.
בווייז: חמוקי ניצנה.
לפרטים נוספים לחצו כאן >>

גן לאומי עבדת:
רגע, רגע. עבדת היא עיר נבטית עתיקה הניצבת על ראש גבעה בהר הנגב. איך מאובני פתאום? אז נכון, יש פה, באתר מורשת עולמי זה, מצודה אדירה, כנסיות ביזנטיות, מערת קבורה רומית ושפע של נוף מדברי ממרומי התל. אבל שוב, אם תעצרו – תגלו הפתעות.
קחו למשל את המגדל הרומי. עוד לפני שתיכנסו פנימה, עצרו מול פתח הכנסייה אליו, חדדו עין או שתיים, וגלו מאובנים זעירים של בעלי חיים ימיים. איך הם הגיעו לכאן? חלק מאבני הבנייה בעבדת נחצבו באזור זה, במקום שכוסה לפני מיליוני שנים בימים. כמה פשוט.
זהו, נתנו לכם רמז אחד. את שאר המאובנים החבויים פה נסו לגלות לבד. יופי של הרפתקה.
בווייז: גן לאומי עבדת.
להרשמה ופרטים נוספים – לחצו כאן >>
* אנא זכרו: מאובנים הם ערכי טבע מוגנים על פי חוק. אין לפגוע בהם ובוודאי שלא לנסות לקחת אותם כמזכרת.
10 דברים שחייבים לעשות בטבע לפני שחוזרים ללימודים >>
אולי יעניין אותך גם
גני שמורה קשורים