ארוחת בוקר לשקנאים
08/10/2020תקופת הנדידה בשיאה והיום תיעוד ראשוני ממצלמת לייב בשמורת הטבע החולה בעת הספקת מזון לשקנאים.

לראשונה הציבור יכול לצפות בשידור ישיר בנדידת העופות בשמורת הטבע החולה של רשות הטבע והגנים.
עם תחילת עונת הנדידה הציבה רשות הטבע והגנים מצלמות בשידור חי בשמורת הטבע החולה.
צפו בסרטון שצילם ד״ר מוטי צ’רטר ממכון שמיר למחקר ואוניברסיטת חיפה:
יפעת ארצי אקולוגית שמורת הטבע החולה ברשות הטבע והגנים:
המצלמה הוצבה במטרה לנטר את תנועת השקנאים בבריכת השקנאים בשמורה ולחשוף את חיי השקנאים בשמורת טבע לציבור בדרך שאינה מפריעה להם. המצלמה הוצבה בבריכה המנותקת ממערכת המים בשמורה, הציבור יכול לצפות בהספקת הדגים עבור השקנאים לצורך השלמת הצרכים התזונתיים שלהם במהלך נדידת הסתיו.
עמית דולב אקולוג מחוז צפון:
הצבת המצלמות מאפשרות מעקב אחר פעילות בעלי חיים מרחוק וללא הפרעה. אנחנו יכולים ללמוד על דפוסי פעילותם והתנהגותם של המינים השונים ביום ובלילה, ולתכנן פעילותנו בהתאם. בשמורת החולה אנו מנטרים באמצעותן את אלפי השקנאים כחלק מפרויקט העוסק בניהול הקונפליקט בין השקנאים לבריכות הדגים . באזור הסגור בשמורה החולה ניתן לראות שקנאים ומגוון ציפורים אחרות לצד יונקים שונים כמו תנים ,חזיר בר ונמיות – כל אלו בבית הגידול הטבעי שלהם.
ד״ר מוטי צ’רטר ממכון שמיר למחקר ואוניברסיטת חיפה:
אנו משתמשים במצלמות בשידור חי ככלי לחקר האקולוגיה וההתנהגות של חיות בר מרחוק וללא הפרעה של אדם. המטרה שלנו היא לחבר בין צופים (מהארץ ומחו"ל) למקומות מאוד מעניינים בטבע אשר אין אליהם גישה ואין נוכחות של בני אדם.
אם תרצו ללמוד ולצפות בשידור חי גם בעטלפים ונשרים רשות הטבע והגנים הציבה מצלמות במספר שמורות נוספות. המצלמה המוצבת בשמורת נחל חרמון (הבניאס) מאפשרת לצפות באחד ממיני העטלפים הקטנים ביותר – הפרסף הגמדי. המצלמה בשמורת הטבע חי בר כרמל מאפשרת לצפות בתחנת האכלה של נשר מקראי ורחם – שני מינים של נשרים בסכנת הכחדה. ניתן גם לצפות בקינון יחיד מסוגו בעולם של זוג נשרים נכים שמגדלים יחד גוזל בריא. אנו שואפים לחבר אנשים מארץ ומהעולם לטבע הנפלא שלנו ופועלים להפוך את הצפייה בו לחוויה פעילה, מעוררת מודעות והשראה שיכולים להוביל לשימור טבע, חינוך ומעורבות ללא הפרעה לחיות הבר.
המצלמות הותקנו ומתוחזקות על-ידי 'קבוצת צ'רטר לחקר אקולוגית חיות-הבר' (מכון שמיר למחקר והחוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה באוניברסיטת חיפה) בשיתוף פועלה עם רשות הטבע והגנים.
ניתן ליהנות מהן בערוץ היוטיוב של ד"ר מוטי צרטר
ובפייסבוק של רשות הטבע והגנים
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות
גני שמורה קשורים