פודקאסט גן לאומי הרודיון- להתארח בארמון המלך
12/08/2021בדרך לגן הלאומי הרודיון מאזינים לפודקאסט ומקבלים טיפים ליום טיול עם הילדים.
תמיד רציתם שיהיה לכם בית קיץ? גם אנחנו. אז הכי קרוב שהגענו זה לבית הקיץ של המלך הורדוס הלא הוא ההרודיון. בואו יחד איתנו לגלות סודותיו של ההר בצורת חרוט ואת צפונותיו שבבטן האדמה. תקבלו גם טיפים סודיים ותחזרו עם סלפי מנצח של מלכים. וכל זה רבע שעה מירושלים, שווה לא? הקליקו

הקליקו 👇🏼 והאזינו לפודקאסט:
גן לאומי הרודיון- להתארח בארמון המלכותי
יש שנוסעים לארמון האליזה, יש כאלה שמתלהבים מהארמון בקינגהאם ואנחנו לאן? לגן הלאומי הרודיון.
טוב, זה כמעט דומה.. אבל ללא ספק, המבנה המסקרן הזה, הממוקם על הר בצורת חרוט שגם הוא עבודה הנדסית אדריכלית מופלאה שהיה הארמון המבצר הפרטי של המלך הבנאי הלא הוא הורדוס, שווה בהחלט יום טיול בפני עצמו, וכל זה רק 15 דק' נסיעה מירושלים.
אז אתם בדרך לשם, ואני נעמה מרשות הטבע והגנים כאן כדי לתת לכם טיפים שיעשו לכם את ההבדל מביקור מהנה, לביקור מלכותי!
ארמון מבצר ההר הרודיון הוא אחד המונומנטים הייחודיים והמרהיבים בנוף המדברי, בואכה מדבר יהודה והוא ידוע כארמונו הפרטי של המלך הורדוס ומקום קבורתו.
רבות עמלו וחקרו ארכיאולוגים והיסטוריונים את המקום אך מי שעמד על דמותו המרתקת של הורדוס ופיענח את מקום קבורתו היה פרופסור אהוד נצר ז"ל שחפר את המקום כפרוייקט חייו ובאופן טראגי, גם סיים אותם שם, במתחם הקבורה אך בטרם נעסוק במתים- נעסוק בחיים.
ואכן ההסטוריה קמה לתחיה בגן הלאומי בצורה מופלאה ומעוררת השראה וכדי שלא תלכו לאיבוד- באתי לעזרת חבר.
קודם כל, כמה טיפים שימושיים:
באתר המרשים מגוון מסלולים ואופציות וכדי שתוכלו להתמצא בקלות מומלץ לקחת אתכם את מפת האתר שתקבלו בכניסה ולעיין בה קלות. אגב, היא זמינה להורדה כאן >> . תוכלו למצוא אופציות המתאימות לכמה דרגות קושי שימו לב – האתר אינו מונגש לבעלי מוגבלויות ואינו מתאים לטיול עם עגלות. אם אתם מטיילים עם פעוטות- מומלץ בחום להיעזר במנשא.
ואפרופו פעוטות, הילדים שלכם רוצים להרגיש פקחים צעירים ליום אחד? תנו להם! בקופת האתר תחכה לכם החוברת במחיר סמלי ובעזרתה תוכלו להתחקות אחר סודותיו של המלך הבנאי במקום שבו גם נקבר. וגם לחצו פה– החוברת זמינה להורדה – ובחינם.
הגן הלאומי חשוף ברובו ולכן חשוב להצטייד בכובע, מים ונעלי הליכה נוחות. בכניסה לאתר ישנו מרכז שירות למטייל כך שתוכלו גם להצטייד. ודאו את שעות פעילות האתר כך שתוכלו לתכנן לכם בנחת את הביקור כולל הפסקות שתיה נשנוש וישיבה מול הנוף.
אוכל- זה חלק מהכיף. בצמוד לחניה ולכניסה לאתר ישנן פינות ישיבה מוסדרת לכך וחשוב מאוד! קחו אתכם את האשפה ודאגו להשאיר אחריכם מקום נקי.
אז שנתחיל?
בהתאם לאורחים המכובדים שאתם, נשמח לקבל את פניכם בחדר הוי איי פי. זהו חדר האירוח המלכותי המצוי בראש היציע של התיאטרון בהרודיון. כשמו כן הוא. חדר אח"מים מפואר ומעוטר ברמה יוצאת דופן. יהיה לכם אולי קצת קשה לדמיין הכל ולכן בוודאי תיהנו מאוד ממיצג חדש ומרתק העושה שימוש בטכנולוגיית Video-Mapping ומעניק חוות צפייה ייחודית ומרגשת. בשום אופן לא להחמיץ!
מכאן אתם יוצאים החוצה ובנקודה זו תוכלו לתצפת אל התיאטרון המלכותי הנפרש למרגלותיכם. אם אתם חושבים שמערכת קולנוע ביתי פרטית היא מותרות אז על המלך הורדוס זה קטן בכמה מידות. הוא בנה לו תיאטרון קטן, שיועד למופעי בידור ותרבות והכיל כ־400 מקומות ישיבה. בראש היציע נחשף ממצא יוצא דופן – התא הפרטי של המלך ואורחיו.
פתאום הכל נראה אחרת, אה?
נעלה בגרם המדרגות המפואר ומראשו נתצפת על מתחם הקבר וזה המקום לדבר על התגלית שהרעישה את כל עולם הארכיאולוגיה. פרופ' אהוד נצר, שחפר את המקום כל ימיו הגיע לאחר בדיקות מדוקדקות למסקנה כי כאן נמצא קברו של הורדוס. האיש המוכשר והרדוף, יש שאמרו פרנואיד תכנן גם את מותו ואת חלקת הקבר בה יטמן לאחר מותו. האירוניה היא שגם פרופ' נצר, סיים את חייו במהלך פרוייקט זה כשנפל ונחבל במהלך החפירה. מצמרר משהו.
מכאן נעלה למסדרון הקשתות המרהיב ביופיו לארמון עצמו. הורדוס ידע לתכנן מבנים, זה מה שבטוח,
ובתוך הארמון אל תפסחו על ביקור בבית הכנסת ובבית המרחץ הקדום
אבל עם כל הכבוד להורדוס ויש הרבה כבוד, אל תשכחו את גולת הכותרת כאן: הנוף.
לאחר שתבקרו בארמון טפסו למעטפת ההר ותיהנו מתצפיות מרהיבות שיש להר להציע. קחו אוויר כשהנוף הנשקף לנגד עיניכם מאזור ירושלים, ים המלח ומדבר יהודה. נו מה אתם אומרים-
לא אסטרטגי ?
בנקודה זו תתרשמו גם משרידי בית הכנסת, בית המרחץ ו.. רגע מה אמרתי? מה הקשר לבית כנסת?
אז זהו, שגם לוחמים מימי מרד בר כוכבא שהו פה, חשבו כך ולכן יש פה גם שרידים למבני מסורת יהודית
ואם האקשן לא הספיק לכם עד כה, אתם מוזמנים לרדת במערכת המחילות המפותלת והמסתורית שחלקה נחצב בידי הורדוס ואנשיו וחלקה- בידי מורדי בר כוכבא שהסתתרו במחילות ואין לי ספק שהיא תדהים אתכם במורכבות שלה. אין צורך בפנסים וזה לא מפחיד בכלל.
כשתצאו, תוכלו לערוך עוד תצפית לכיוון "הרודיון תחתית" שאמנם סגורה לביקורי קהל אך ניתן לראות בבירור את המכלול המרשים הכולל בתוכו בתי מרחץ, מכלול הבריכה, ארמון נוסף שנקרא הארמון הגדול ועוד.
בסך הכל, היה אדם סולידי הורדוס
זהו, המסלול שלכם מגיע לסיומו,
ועכשיו, אני מעבירה את השרביט לערן קרוזל ממונה מחוז יו"ש ברשות הטבע והגנים:
שלושה דברים שכדאי לכם לנסות:
- למצוא גרפיטי ספינה על קיר בחדר המלכותי.
- לספר את סיפור ההד בתוך בורות המים
- לטפס למרום ההרודיון ולנסות לראות את ים המלח.
ואם אהבתם את הסיור המלכותי אין לי ספק שתיהנו גם מטיול בגן הלאומי ציפורי – לחצו כאן>>, המחבר גם הוא בין מבנים עתיקים מרשימים למחילות מסתוריות בבטן האדמה.
שיהיה לכם טיול מלכותי ומהנה!
רוצים להאזין לפודקאסטים נוספים? לחצו כאן >>
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות
גני שמורה קשורים