פארק אשכול: נווה המדבר של הנגב המערבי - המלצה למסלול טיול בגן לאומי הבשור פארק אשכול
04.06.2019גן לאומי אשכול – פארק הבשור מזמין אתכם לכמה שעות נחת ורגיעה. בלב הנגב המערבי תגלו נביעות מים שופעות, 3,500 דונם של דקלים ועצי נוי, ברכות ומדשאות, מסלול דיסק-גולף חדש ויחיד במינו, שבילי אופניים וגם שרידים מרתקים של העבר

מספר מפת סימון שבילים
משך ואורך המסלול
דרגת קושי ואופי הטיול
מוקדי עניין
כללי טיול בטוח
נחל הבשור הוא מהארוכים שבנחלי הנגב. הוא מתחיל את דרכו ליד שדה בוקר, עובר בצפון הנגב ונשפך לים ליד העיר עזה. בגדה המזרחית של הנחל, במקום שבו נובע עין הבשור, שוכן פארק הבשור (אשכול), נווה מדבר יפהפה, ובו מדשאות רחבות ידיים, מתקני פיקניק ומתקני שעשועים לילדים. בפארק הבשור תוכלו להנות מגוון פעילויות נוספות: מסלולי אופניים משולטים, מסלול דיסק גולף – מתקנים מיוחדים הפזורים במסלול מיוחד לזריקת פריסבי ועוד!
תיאור המסלול
בחלק הצפוני של הגן הלאומי מתנשאת בראש גבעה קטנה- ח'ירבת שלאלה, מראשה יש תצפית נאה על הסביבה על בתרונות אדמת הלס המרשימים. למרגלות הגבעה, בערוץ נחל הבשור, נובע מעיין עין הבשור, שמימיו נאספים אל ברכה ארוכה ויפה, להנאת המטיילים. פלג אחר יוצר סדרה של ברכות שכשוך, ומימיהן זורמים לבסוף לערוץ נחל בשור. סביב הבריכות מדשאות מוריקות.
בפארק הבשור מחכות לכם שלל אטרקציות לילדים מעבר למרחבי הדשא ובריכות השכשוך כמסלולי אופניים משולטים, מסלול דיסק גולף – מתקנים מיוחדים הפזורים במסלול מיוחד לזריקת פריסבי (שניתן לקבלו במרכז השירות, תמורת פיקדון), ועוד.
לאחר הביקור בפארק תוכלו לצאת לנסיעה מלבבת על דרך נוף הבשור, דרך מתאימה לכל כלי רכב, (בנסיעה איטית), העוברת לאורכו של נחל בשור, המתחילה מפארק הבשור ומגיעה עד לגשר צאלים. לאורך הדרך כדאי לעצור את הרכב בנקודות עניין שונות, ולהמשיך הלאה. בתחילת מסלול הנסיעה מהפארק, ניצב מגדל תצפית ולצדו חניון קטן עם מספר שולחנות פיקניק, הנגיש גם לנכים (אולם ללא פינות צל). מהתצפית תוכלו להתרשם מנופי בתרונות הלס לאורך אפיק הנחל. אחרי נסיעה קצרה לאורך הדרך (בקטע זה רובה הוא כביש סלול), תגיעו לגשר החבלים הידוע. הגשר התלוי, שאורכו כ- 80 מ', העובר מעל אפיק הנחל – "גב המצוק".
הגשר מהווה חגיגה גדולה לילדים שייהנו לצעוד עליו ולהביט על הנחל. כדאי להגיע לכאן בשעת בין הערביים, ולהקשיב לרחשי הטבע המיוחדים: רחש כנפי עופות המים שמגיעים ללון במקום, רחש זרימת המים, שבכל גשם ושיטפון מתגברת והצפרדעים שבקרקורן מספרות האחת לשנייה על אירועי היום.
אם עדיין יש לכם אור יום וכוח, תוכלו לחזור לרכב ולנסוע לכיוון התחנה הבאה: "גשר הצינורות"- גשר זה, החוצה את נחל הבשור, נבנה כדי להעניק למבקרים נקודת תצפית נוחה ובטוחה על הנחל בעת שיטפונות. תוכלו לטייל עליו ולהביט על מפעל מים אדיר בלב איזור צחיח, להסביר לילדים על הצינורות האדירים שלפניכם, שמעבירים מים למאגרים מסביב, ובזכות כך מתקיימים חיים במדבר.
הערה
המשרד להגנת הסביבה היה שותף עיקרי בתכנון תכנית האב לשיקום ולפיתוח נחל הבשור, כדי להפוך את הנחל מ"חצר אחורית" לעורק חיים המפרה את סביבתו ותורם לתושבי האזור ולמטיילים על גדותיו. המשרד עמד בראש הכשרת "דרך הבשור" להנגשת הנחל לציבור, וממשיך בפעולות השיקום עם הגופים השותפים לו.
המידע הנמסר כאן הוא בגדר המלצה לטיול בלבד. השימוש במידע הוא באחריות המטייל ועל דעתו בלבד. מומלץ לבדוק לפני כל טיול את תחזית מזג האוויר ואת המבזקים באתר רשות הטבע והגנים, ניתן ליצור קשר עם המוקד הטלפוני בכל יום עד השעה 16:00 בטלפון 3639*.