בעקבות הכלנית המצויה - המלצה למסלול טיול בשמורת טבע פורה
20.01.2020בעקבות הכלנית המצויה

שמורת טבע פורה ממוקמת באזור מעבר בין החבל הים תיכוני למדבר הצחיח, והשטחים הטבעיים בה מאופיינים במיעוט עצים, בשיחים המנקדים פה ושם את המרחב, וחשוב מכול – במרבדי פריחה יפהפיים באביב: ערטנית השדות פורחת בצהוב, שמשון הדור בוורוד, לזהבית פרחים צהובים קטנים, וינקה עשבונית פורחת בסגול-כחול, לשון הפר הסמורה בכחול ועוד.
תיאור המסלול:
מהחניון נמתח שביל בסימון ירוק אל לב השמורה היפה. לאחר כ-600 מטרים יוצאים מהשמורה לדרך לכלי רכב. עוד כמה מאות מטרים ומגיעים לנקודת תצפית על מאגר פורה, הלוכד את מימי נחל פורה ומתמלא בדרך כלל בימי החורף. אם לא הסתפקתם בכלניות שראיתם עד כאן אפשר להמשיך מערבה לתל נגילה הסמוך. שם יש ריכוזים צפופים של האדום-אדום הזה. עוד כמה מאות מטרים, ואינספור פרחים עומדים בשיא פריחתם.
בהליכה בשבילים גם תגלו שבשמורת פורה נחשפות לא מעט שכבות סלע קדומות. זה יפה בדיוק כמו שזה נשמע, אבל עם כל הכבוד לגיאולוגיה באנו לכאן בשביל הכלניות, והן רבות.
על כלנית מצויה:
הכלנית היא אחד הפרחים האהובים בישראל, ופריחתה האדומה העזה מושכת אליה מטיילים רבים. הכלנית היא גיאופיט שמצוי ברבות מארצות הים התיכון, ובישראל היא פורחת בחודשים ינואר-אפריל. היא עשויה להופיע גם בפריחה בצבע סגול, ורוד או לבן.
איך להגיע:
נוסעים בכביש 40. בין קריית גת לבאר שבע, כ-13 ק"מ מדרום לצומת פלוגות, יש שלט הכוונה ימינה (מערבה) לשמורה. יש לפנות בזהירות. לאחר הירידה חונים בחניון השמורה הקטן. אפשר להגיע גם מצומת בית קמה.
הערה:
המסלול נושק לשטחים חקלאיים, אנא הימנעו מלהיכנס אליהם.
המידע הנמסר כאן הוא בגדר המלצה לטיול בלבד. השימוש במידע הוא באחריות המטייל ועל דעתו בלבד. מומלץ לבדוק לפני כל טיול את תחזית מזג האוויר ואת המבזקים באתר רשות הטבע והגנים, ניתן ליצור קשר עם המוקד הטלפוני בכל יום עד השעה 16:00 בטלפון 3639*.