הצעה למסלול טיול בפארק (גן לאומי) נבי סמואל

21.02.2019

בעקבות מרווה כחולה

מרווה כחולה צילום עמוס סבח.JPG מרווה כחולה צילום עמוס סבח

אורך המסלול: כקילומטר וחצי (מעגלי)

משך הטיול: 2-1 שעות

רמת קושי: קלה

הגעה למסלול: מכיוון ירושלים: נוסעים צפונה בשדרות גולדה מאיר (כביש 436). כחצי קילומטר אחרי רמות פונים ימינה על פי השלט החום המפנה לאתר. מכיוון תל אביב: נוסעים בכביש 443, חולפים על פני מודיעין ובצומת עופר פונים ימינה לכביש 436. חולפים על פני גבעת זאב ומיד אחרי צומת הר שמואל פונים שמאלה על פי השלט החום המפנה לאתר.

כללי

גן לאומי קטן וחבוי זה ממזג באופן שובה לב שרידי עבר ועתיקות, נופי טרסות חקלאיות, בוסתנים וגם מעיין הנובע מתוך מערה. לפי האמונה כאן קבור שמואל הנביא, והמבנה המרכזי באתר נבנה מעליו. המבנה הוא חלק מכנסיית המבצר שבנו הצלבנים במאה ה-12. באולם הכניסה נותרו הקמרונות והקירות המסיביים המאפיינים את סגנון הבנייה הרוֹמנסְקִי שלהם. במבנה משולב מסגד מהתקופה הממלוכית (המאה ה-14).

המסלול

השביל מוביל אל המבנה הגדול, שבו מתפללים גם יהודים וגם מוסלמים, ומשם אל מוקדי העניין האחרים במקום: מעיין חנה, החבוי לצד בוסתני עצי זית, תאנה ותות ונובע מתוך מערה, שרידי רובע מגורים מימי בית שני, קטע של חפיר המצודה הצלבנית, מחצבה רחבת ידיים, ועוד

אבל היכן פריחת האביב? היא נראית מכל עבר, אבל כדי לחזות בה במלוא תפארתה בקרו ב"גן מקלט לצמחים בסכנת הכחדה" לא הרחק ממעיין חנה. כעת פורחת בו המרווה הכחולה לצד צמחים נדירים, שהאתר משמש להם בית בטוח. צמחים אלו מאפיינים את אזור יהודה, שומרון וירושלים. אל תחמיצו!

מרווה_כחולה_2.jpgצילום מרב לבל.jpg, מרווה כחולה - צילמה מירב לבל

מילה על מרווה כחולה: מרווה כחולה היא צמח גבוה יחסית (עד שני מטרים) ופורח בגוון תכלת, סגול וכחלחל. למינים שונים של המרווה מיוחסות סגולות ריפוי רבות, ולכן שמו המדעי של הצמח –סלביה – קשור למילה salvere, שפירושה "להבריא".

 

המידע הנמסר כאן הוא בגדר המלצה לטיול בלבד. השימוש במידע הוא באחריות המטייל ועל דעתו בלבד. מומלץ לבדוק לפני כל טיול את תחזית מזג האוויר ואת המבזקים באתר רשות הטבע והגנים, ניתן ליצור קשר עם המוקד הטלפוני בכל יום עד השעה 16:00 בטלפון 3639*.