קמרונות מרהיבים ואוצרות גנוזים: קיסריה מתחדשת במרכז מבקרים
10.06.2019לפני 2,000 שנה בנה הורדוס מערכת מפוארת של קמרונות אבן יפיפיים בקיסריה, ועכשיו הם הופכים למרכז מבקרים חדש ומרשים. אז למה אתכם מחכים? בואו לבקר.

מרכז המבקרים פתוח לקהל בכפוף לתו הסגול
שעות פתיחה: 9:30 עד 16:00 (כניסה אחרונה חצי שעה קודם), ימי שישי עד 15:00
- לקבוצות מעל 10 מבקרים, מומלץ לתאם ביקור: לחצו כאן
- לפרטים נוספים חייגו: 04-6268854
עלות השהות
מחיר הכניסה למרכז המבקרים כלול במחיר הכניסה המלאה לגן הלאומי קיסריה.
שילמתם על כניסה לנמל בלבד? ניתן להשלים כרטיס כניסה בקופה הנמצאת במרכז המבקרים.
מחיר כניסה לשטח הגן הלאומי:
• 39 ₪ למבוגר.
• 24 ₪ לילד.
• חינם למנויי מטמון.
יצירת קשר
מספר הטלפון במרכז המבקרים: 04-6268854
המרכז נגיש לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים
מרכז המבקרים
מרכז המבקרים בקיסריה מהווה חלון להיסטוריה המרשימה של המקום ולפועלו של המלך הורדוס. לאורך השנים עיר הנמל העתיקה, שהוקמה לפני כ-2,000 שנה, חושפת רבדים נוספים מעברה העשיר. כל חפירה ארכאולוגית, מעניקה לנו מבט עמוק יותר על ההיסטוריה של העיר וחושפת אוצרות ומבנים מרהיבים שחיכו אלפי שנים להתגלות.
לאחר חמש שנים של עבודות חפירה, שימור ופיתוח, ביום רביעי, ה-29 למאי 2019, חנכנו את פתיחת מרכז המבקרים החדש בקיסריה, שהוקם ממש בתוך קמרונות הנמל המרשימים והמשוחזרים. המרכז משלב בין העולם העתיק לעולם המודרני, בין עתיקות ארכיאולוגיות לטכנולוגיה חדשנית.
בטקס הפתיחה החגיגי כבדו בהשתתפותם: הנשיא ראובן רובי ריבלין; הברונית אריאן ובתה נעמי דה רוטשילד; שאול גולדשטיין, מנכ"ל רשות הטבע והגנים; מיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה וישראל חסון, מנכ"ל רשות העתיקות.

מסע בין שרידי העבר: שחזור ופיתוח בעטיפה טכנולוגית
פרויקט השחזור ארך כחמש שנים, וכלל מחקר ועבודה בשטח של אנשי רשות העתיקות ורשות הטבע והגנים, עמל שחשף אוצרות שהיו גנוזים באדמת קיסריה מעל 2,000 שנה.
הורדוס – מלך, אדריכל ואחת הדמויות השנויות ביותר במחלוקות בהיסטוריה האנושית ככל והיהודית בפרט – הותיר את רישומיו בארצנו. מפעלי הבנייה המפוארים שהקים פרוסים לאורכה ולרוחבה של ארץ ישראל. קיסריה, ללא ספק, היא אחת הערים המזהות ביותר עמו, העיר שהפכה לאחד מיעדי התיירות הפופולאריים ביותר בישראל.

את הקמרונות האדירים – 7.40 מטרים גובהם ו-21 מטרים עומקם – הקים הורדוס כחלק ממערך האחסנה בנמל, והם שימשו כבסיס לבימת המקדש שהקדיש לפטרונו – הקיסר אוגוסטוס. המקום היה לליבה הפועם של העיר, שהיוותה צומת מרכזי של הכלכלה הגלובאלית והסחר בין מזרח למערב בעת העתיקה.
קמרון, מה זה בכלל?
קמרון הוא קירוי קשתי. תחילתו באדריכלות הרומית ותפקידו העיקרי כאלמנט מבני הוא קירוי שטח ונשיאת העומס המצוי עליו.
ארבעה מתוך 14 קמרונות שוחזרו, הוכשרו והתמלאו בתוכן מרתק. כל אחד מארבעת הקמרונות המשוחזרים, מספק חוויה חדשנית-עתיקה למבקרים, ומהווה מעין 'חלון לים התיכון' שלחופי קיסריה לאורך ההיסטוריה.
באחד הקמרונות שבמרכז המבקרים יחכה לכם סרט קצר (טרם נפתח לקהל), המגולל את סיפור חייו ומעלליו של הורדוס והנמל המפואר שבנה לאורך חוף הים בקיסריה. הסרט מציג את הורדוס מזווית חדשה ונועזת ומוקרן כולו בפורמט אנכי, בהתאמה ל"מסך" – הקמרון, המתנוסס לגובה של כ-8 מטרים.

בקמרון אחר תוכלו לצפות באנימציה ממוחשבת שתעניק לכם מבט ייחודי ממעוף הציפור על נמל קיסריה מימי העת העתיקה ועד לימינו.
בקמרון האחרון ששוחזר מתנוססת מפה דינמית של נתיבי השיט הקדומים, באמצעותה תגלו כי נתיבי הסחר הימיים אל קיסריה ומחוצה לה כללו לא רק את רומא, אלא גם יעדים נוספים באגן הים התיכון, כמו מרסיי וקרתגו.
אז אל תתמהמהו, בקרו אותנו בגן לאומי קיסריה ובמרכז המבקרים החדשני והמרתק.
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות
גני שמורה קשורים