על שרירים וטיולים
12/07/2021יצאתם לטבע, התענגתם על המראות, גיליתם מעיין נסתר או פסגה גבוהה שרגל אדם לא דרכה בה (לפחות לא בשעה האחרונה). בקיצור, היו לכם חוויות שעושות נעים בנפש.
אבל במהלך ולאחר טיול בטבע, גם הגוף יגיד לכם תודה גדולה.

לטובת מי שאוהבים לנטר כל שריר בגופם בשעת אימון גופני – קבלו את רשימת ה"שרירים וטיולים". או במילים פשוטות: אילו אברים/שרירים עיקריים אתם מפעילים בכל סוג של טיול בטבע?
פנינו לענת מירב, המתמחה בניתוח תנועה בשיטת "לאבאן", המשמשת רקדנים, אתלטים, מטפלים ועוד. ענת, שהיא גם מורה לפילטיס ומטפלת בקרניו סקראל אינטגרטיבי, קיבלה מאיתנו רשימה של מספר פעילויות בטבע, והתבקשה לציין אילו שרירים עיקריים מעורבים בכל פעילות. כל זאת, ברמה כללית בלבד, מבלי להתעמק בשמות השרירים או בקשר המורכב ביניהם. הרעיון הוא פשוט לדעת ולהבין מה קורה בגוף שלכם כאשר אתם מטיילים.
הליכה בטבע: הליכה נחשבת לפעילות העממית הבריאה ביותר, במיוחד עבור מי שמנהלים אורח חיים יושבני. ברמה הכללית ביותר, ניתן לציין כי הליכה מערבת את רוב שרירי הגוף העיקריים, בדגש על רגליים, אבל גם לשרירי הבטן והגב, האחראיים על היציבה, יש חשיבות גדולה בפעילות זו.
ריצה בטבע: ריצה מערבת שרירים דומים לאלו שציינו בהליכה, אך למשוואה מתווסף גורם נוסף: העצימות הגבוהה יותר, כמו גם מעורבות של סיבולת לב-ריאה, המהווה חלק משמעותי ממרכיבי הכושר הגופני. העצימות הזו נובעת בשל דחיפה משמעותית יותר של הקרקע בזמן הריצה. לכן, למי שמצויים בתחילת דרכם בריצה, מומלץ לבצע פעילויות שתומכות ומחזקות באימונים כגון פילטיס ואחרים.
שחייה בטבע: בעוד שריצה והליכה פועלות על המישור האנכי, עם שתי רגליים על הקרקע, הרי ששחייה מתמקדת במישור האופקי. כל זאת, תוך התנגדות המים. מסיבה זו, מדובר בעבודת שרירים שונה, שבה רוב שרירי הגוף פועלים, כאשר הכל תלוי כמובן בסגנון השחייה הנבחר: ידיים, כתפיים, בטן, חזה וכל מה שמצוי מעל האגן. כמובן, גם שרירי הרגליים יהיו מעורבים. מה שמייחד את השחייה הוא העובדה שמדובר בפעילות המאפשרת לבעלי מבנה גוף שונה להיכנס לעבודה, מאחר שמשקל הגוף נישא על ידי המים.
טיפוס בעלייה: לא מדובר על טיפוס הרים כמובן, אלא על העפלה לפסגות בשבילים מתונים יחסית. בדומה לשביל הנחש במצדה למשל. כאן יפעלו בעיקר שרירי הרגליים, כולל שריר הירך (הארבע-ראשי למשל), שרירי הישבן ושרירי הבטן. כל זאת, יחד עם סיבולת לב-ריאה.
טיפוס מצוקים: החלטתם לטפס על מצוק הטיפוס התלול בשמורת טבע עין פרת? יש כמובן צורך בניסיון קודם ובציוד בטיחות ראוי, אבל גם אם אתם עושים את צעדיכם הראשונים בתחום, כדאי לדעת כי טיפוס מצוקים עובד על כל שרירי הגוף העיקריים, באופן מאומץ ואינטנסיבי במיוחד: רגליים, בטן, גב, כתפיים, זרועות ועוד.
הקמת אוהל בקמפינג: אל תצחקו – גם הקמת אוהל במתחם הקמפינג האהוב עליכם מביא עמו תנועתיות מבורכת. נכון, מדובר בפעילות בעצימות נמוכה יחסית, אך מצד שני היא מגוונת להפליא: אנו מתכופפים, מרימים, נעים, מניעים ויוצרים שינויי גבהים וכיוונים רבים, כמו גם מעבר בין תנועות קטנות וגדולות. לכל אלו יש חשיבות רבה בכל הקשור להרחבת המנעד התנועתי שלנו.
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות
דפים קשורים