שניים בכרטיס אחד: טיול + ספורט בטבע
07/07/2021הררי מילים כבר נכתבו על יתרונות הפעילות הספורטיבית תחת כיפת השמים, לעומת ספורט בדלתיים סגורות. האוויר הצח, המפגש עם הטבע, המראות המשתנים, החוויה הבלתי שגרתית - כל אלו הם רק חלק מהיתרונות (וההנאות).

כעת רק נותר לבחור את המקום הראוי, ובעיקר – את הספורט האולימפי המועדף עליכם.
הנה כמה רעיונות לאתרי טבע שיתאימו היטב לחוויית ספורט כמו-אולימפי, לצד טיול כיפי ורגוע. מה שנקרא "גם וגם". לכם לא נותר אלא להצטייד במוטיבציה, בסקרנות וגם בקהל מריע. ממש כמו באולימפיאדה.
ריצה / הליכה מהירה בטבע
שיא העולם בריצת 100 מטרים הוא 9.58 שניות לגברים ו-10.49 שניות לנשים. מעדיפים טווחים ארוכים יותר? לכו על 1,500 מטרים, עם שיא עולמי של 3.26 דקות לגברים ו-3.5 דקות לנשים.
ואם ריצה היא לא הקטע שלכם, נסו לפחות הליכה מהירה, שאף היא ענף אולימפי מוכר.
פארק המעיינות
לא חם מדי לרוץ בקיץ? ובכן, לא כשמדובר במרחב שבו בכל כמה מאות מטרים, ממתין לכם מעיין מרענן. בפארק המעיינות, המשתרע למרגלות הגלבוע, הוכשרו קילומטרים רבים של מסלולי הליכה, מישוריים ברובם, לצד כמה וכמה מעיינות נהדרים. פשוט רצים, טובלים, ממשיכים, רצים, וטובלים. חוויה מושלמת. רק שימו לב שבאוגוסט באמת חם כאן, אז הגיעו מוקדם וטבלו הרבהץ
לדעת עוד – לחצו כאן
מגן לאומי אכזיב עד ראש הנקרה
מי שמעדיפים נוף ים-כחול מצד אחד ותנאי שטח מישוריים מהצד התחתון, ילכו/ירוצו על רצועת החוף היפהפייה המשתרעת בין גן לאומי אכזיב ולבין ראש הנקרה. על הדרך תפגשו במפרצונים ציוריים להפליא, כאלו שיגרמו לכם לעצור לרגע את הריצה/הליכה שלכם, רק כדי למצוא בהם פינת רביצה פרטית. המסלול (כ-5 ק"מ) אינו מעגלי, וניתן פשוט להתחיל ולחזור מכל נקודה, ברגע שמתעייפים.
מומלץ לקנח בגן לאומי אכזיב, שבו מפרץ אינטימי, נקרות סלע, שרידי עיר מקראית וגם חוף רחצה מטופח.
לדעת עוד – לחצו כאן
שמורת טבע חוף דור-הבונים
בשל השיפועים ותנאי השטח המשתנים, זהו מסלול מעט אתגרי לריצה או להליכה מהירה למי שאינם מיומנים בכך, אך תמיד אפשר "להוריד הילוך" להליכה נינוחה. הוא ממתין לכם בשמורת טבע חוף דור-הבונים, הנחשבת בעיני רבים לרצועת החוף היפה מסוגה בישראל. המסלול המעגלי (כ-2.5 ק"מ) חולף לצד מפרץ הצדפים, מטפס לגבעת הפריחה, פוגש במערה הכחולה, חולף לצד מפרצים יפים ומגיע לעמק הקרוי "המרזבה".
לדעת עוד – לחצו כאן
שביל החצבים בגן לאומי ירקון
רוצים להתחיל לרוץ בקטן? במתחם תל אפק (אנטיפטריס) שבגן לאומי ירקון, ממתין לכם לא רק מרחב נופש ופנאי, אלא גם שביל טיול של כקילומטר, הקרוי "שביל החצבים". הוא כולל תצפיות נוף לעבר תוואי "דרך הים" הקדומה, והוא גם יפגיש אתכם עם שרידים היסטוריים וארכיאולוגיים מרתקים, כולל רחוב רומי ושרידי תיאטרון קדום.
לדעת עוד – לחצו כאן
שחייה בטבע
שיא העולם בשחייה (סגנון חופשי) ל-50 מטר הוא 20.9 שניות לגברים ו-23.6 שניות לנשים. במרחקים גדולים יותר, נניח 1,500 מטר, מדובר על שיא של 14.31 דקות לגברים ו-15.20 דקות לנשים. אז לפני שאתם מסתערים על צליחת הכנרת במטרה לשבור את השיא, בואו לנסות את כוחכם באתרי מים רגועים וקטנים יותר. קבלו אותם.
גן לאומי גן השלושה (סחנה)
יש יותר קלאסי מזה? גן לאומי גן השלושה (סחנה) נחשב לאחד ממרחבי המים היפים בארץ. יש בו בריכות עמוקות, מפלים חמודים ושפע של שרידים היסטוריים. אתם לא צריכים יותר מזה. מומלץ לקנח בפיקניק מושקע מול המים.
לדעת עוד – לחצו כאן
שמורת טבע חוף האלמוגים
גם אלמוגים בשלל צבעים, גם דגים אקזוטיים וגם שחיית-ריחוף הלוך ושוב מעל כל היופי הזה. פשוט הצטיידו בשנוקרל ומסכה (אפשר גם לשכור במקום), וצאו למסע שנירקול ושחייה עוצר נשימה (תרתי משמע). השחייה שלכם תיערך בין שני גדרי הגישה אל שונית האלמוגים, שביניהם מחבר חבל, כך שתמיד אפשר לעצור ולנוח.
לדעת עוד לחצו כאן
טיפוס בטבע
לקראת אולימפיאדת טוקיו, הוחלט בוועד האולימפי הבינלאומי להכיר במספר ענפים חדשים כספורט אולימפי, ובהם טיפוס. עד כה, הענף היה אמנם מוכר על ידי הוועד, אך הוא לא הופיע בתוכניות האולימפיות. ועוד כדאי לדעת שלישראל יש נבחרת אולימפית בטיפוס.
אבל לפני שאתם מסתערים על קירות הטיפוס, בוא נתחיל בפעילות פחות דרמטית, בלב הטבע. וזה בדיוק הזמן והמקום לבחון את עצמכם – האם אתם טיפוסים של טיפוסים?
ראש צוקים
קיץ עכשיו, אז בחרו יום שאינו חם מדי, קומו מוקדם בבוקר, קחו הרבה מים וצאו לטיפוס מתנשף בראש צוקים שבמצוק ההעתקים, בצפון ים המלח. כאן תעפילו השביל הטיול הראשון שסומן בישראל (1947), וההגעה לפסגה תספק לכם תצפית נוף מהיפות בישראל.
מומלץ לבצע את המסלול הקצר (כשני ק"מ) ואל את המסלול המלא.
לדעת עוד – לחצו כאן
עיינות צוקים
לקינוח, אחרי הטיפוס המפרך והחום הגדול, רדו לטבול בבריכות המים המתוקות של שמורת טבע עינות צוקים (עין פשחה).
לדעת עוד – לחצו כאן
שמורת טבע הר ארבל
המצוק האדיר של הארבל ממש דורש שיטפסו עליו. נכון, יש מסלול שמטפס לכל גובהו, אבל אם אתם מגיעים בהרכב משפחתי, כדאי לדגום מסלול רגוע יותר, תוך שימוש ביתדות ברזל הנטועות על המצוק. בדרך תפגשו נופים פנורמיים של הכנרת והסביבה, כמו גם את שרידי "מבצר המערות".
לדעת עוד – לחצו כאן
מערת אצבע בכרמל
כדי להפוך את הטיפוס למעניין, כדאי להציב בסופו מטרה. כאן, בהר הכרמל, המטרה היא ביקור במערת אצבע היפה, שהדרך אליה אמנם לא תלולה באופן דרמטי, אך היא בהחלט תיתן לקטנים מושג מה נדרש ממטפס אמיתי. ולא פחות חשוב: הנוף שניבט מכל עבר יפצה על ההתנשפות. הביאו פנסים לביקור במערה.
לדעת עוד – לחצו כאן
שביל הנחש במצדה
זהו אולי אחד הטיפוסים הקלאסיים והאהובים על מטיילים בישראל. והוא נערך עם מטרה ברורה: להגיע אל פסגת ההר שהפך זה מכבר לסמל. שביל הנחש יביא אתכם אל במת ההר בתוך כ-40 דקות, ואם אתם עם ילדים או שחם מדי ביום הטיול, נסו את שביל הסוללה, הקצר והמתון יותר.
לדעת עוד – לחצו כאן
קפיצה לרוחק בטבע
השיא העולמי לקפיצה לרוחק הוא 8.95 מטר לגברים ו-7.52 מטר לנשים. האם תוכלו להתקרב לזה? בראש ובראשונה, מומלץ לנסות על חול רך כמובן. הצטיידו במטר-רץ, הגיעו לחוף האהוב עליכם, סמנו פס התחלה – ורוצו (עופו) על זה.
גן לאומי חוף פלמחים
מעבר לעובדה שמדובר באתר בילוי פופולרי, גן לאומי זה מציע שבילי טיול בין ערכי טבע ומורשת מרתקים. אז לפני הטיול או הבטן-גב מול הים, ביחרו את נקודת הקפיצה שלכם, ונסו להתקרב לשיא.
לדעת עוד – לחצו כאן
חוף בית ינאי
החוף המוסדר מציע רצועה חולית ארוכה ורחבת ידיים, ומומלץ למצוא את מרחב הקפיצה שלכם בכיוון צפון, תוך טיול נינוח לעבר שפך נחל אלכסנדר. באזור זה, גם בימים עמוסים תוכלו למצוא פינה מבודדת יחסית.
לדעת עוד – לחצו כאן
שמורת חולות ניצנים
לשים ת'ראש על דיונה? מומלץ גם לקפוץ לצד הדיונה. אחד המקומות המהנים ביותר לעשות זאת הוא בשמורת חולות ניצנים, שבה חולף שביל שוטטות רחב וגדול (מותר טיול ברגל בלבד). כדאי לדעת כי זוהי שמורת הדיונות האחרונה במישור החוף, אז תנו כבוד. מומלץ לקנח את הטיול-קפיצות שלכם בחוף ניצנים הסמוך.
לדעת עוד – לחצו כאן
שמורת טבע נחל פולג
אם עדיין לא גיליתם את פנינת הים הזו, זה הזמן לצאת ולבקר גם ברצועת החוף היפה ליד נתניה, וגם בדיונות הנהדרות שלצדה, כולל מפגש עם שפך נחל שורק. והדיונות הרכות הללו הן יופי של מקום לא רק לקפיצות לרוחק, אלא גם לסלפי מעורר קנאה. אפילו תוך כדי קפיצה.
ולכו תדעו, אולי שילוב הקפיצה-לרוחק-סלפי יהפוך בעתיד לענף אולימפי מוכר.
לדעת עוד – לחצו כאן
אולי יעניין אותך גם
קטגוריות