מידע לדייג - שאלות ותשובות
הודעות לדייגים >>
עיקרי הדברים המובאים כאן הם הסבר בלבד ואינם מחליפים בשום מקרה את הכתוב במסמך "תקנות הדיג – 1937" המעודכן ובמסמך "רישיונות דיג – נוהל", המחייבים על פי חוק.
תשובות לשאלות נפוצות
עיקרי הדברים המובאים כאן הם הסבר בלבד ואינם מחליפים בשום מקרה את הכתוב במסמך "תקנות הדיג – 1937" המעודכן ובמסמך "רישיונות דיג – נוהל", המחייבים על פי חוק.
כל דיג בישראל מחייב רישיון דיג למעט דיג בחכה מהחוף, במידה שמתבצע ללא שימוש באמצעי עזר. דיג בחכה שמוטלת מהחוף תוך שימוש באמצעי עזר כלשהו (כל אמצעי חיצוני המשנה את מאפייני הדיג המסורתי מחכה מהחוף, כמו רחפן, עפיפון, מצבר או מנוע חשמלי) מחייב החזקת רישיון בתוקף.
- יש שני סוגי דיג שנדרש להם רישיון: דיג ספורטיבי ודיג מסחרי (מקצועי).
- לשני סוגי הדיג הרישיון הוא רישיון דיג אישי (ליחיד).
- לדיג מסחרי מכלי שיט נדרש רישיון דיג גם לכלי השיט.
- לדיג ספורטיבי מכלי שיט המתבצע בעזרת 4 חכות ויותר נדרש רישיון דיג גם לכלי השיט.
כדי לבקש רישיון דיג חדש יש למלא את הטפסים המתאימים בצירוף תמונות פספורט וצילום תעודת זהות ולשלוח אותם בדואר לכתובת:
אגף הדיג, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, הקריה החקלאית בית דגן, ת"ד 30, מיקוד 5025001.
לחלופין, ניתן להגיש בקשה לרישיון דיג באופן מקוון >> בקשה לרישיון דיג אישי – טופס מקוון
ניתן לשלוח את הבקשה גם במייל: daig@moag.gov.il
מספרי טלפון לבירורים באגף הדיג: 03-9485426, 9432*
חידוש רישיון דיג מתבצע באופן מקוון באתר משרד החקלאות
>> תשלום אגרת חידוש רישיון דיג אישי
ניתן לחדש רישיון רק לאחר קבלת מספר רישיון ומספר קבלה בדואר.
שימו לב: במידה ורישיון הדיג האישי לא חודש בשנה האחרונה, יש להגיש בקשה לרישיון דיג אישי חדש.
מספרי טלפון לבירורים באגף הדיג: 03-9485426, 9432*
כתבות וחדשות

צור קשר
מוקד מידע
רשות הטבע והגנים
גלרית תמונות וסרטונים
סרטון – דגים חכם- שומרים על הים
פעם, בעבר הלא רחוק, הים בישראל היה מלא בדגים. כיום נשארו רק מעט. וזה לא רק הדגים, גם בעלי חיים נוספים כמעט ונכחדו מהים שלנו. דיג פרוע, חוסר בבקרה, וחוסר בפיקוח ואכיפה הביאו לנזק כמעט בלתי הפיך לתהליך הרבייה ולהתחדשות הדגה. תקנות הדייג החדשות נועדו לשפר את מצב הדגה העגום בים ולהביא לניהול דיג מקיים שמתחשב בצורכי הפרנסה של הדייגים לצד שמירה על עתיד המאזן האקולוגי של הים. בתחילת שנת 2018 הועברה האחריות לפיקוח ואכיפה של פקודת הדייג לרשות הטבע והגנים. כחלק ממהלך זה הקימה הרשות יחידת פיקוח ואכיפה ימית שפועלת בים התיכון, בכנרת ובים סוף. פקחי היחידה הימית עושים לילות כימים כדי להסביר ולאכוף בקפדנות את תקנות הדיג.
סרטון – דגים חכם- שומרים על הים
תלמידי מגמת חקלאות ימית עם חולצות סקר הדיג הספורטיבי.jpg
תלמידי מגמת חקלאות ימית עם חולצות סקר הדיג הספורטיבי.jpg
פוסטר הסברה – ערכי טבע מוגנים בים התיכון
פוסטר הסברה – ערכי טבע מוגנים בים התיכון
חברות בסרדיניה.jpg
חברות בסרדיניה.jpg
פוסטר – מיני כרישים בים התיכון לחופי ישראל
פוסטר – מיני כרישים בים התיכון לחופי ישראל
סרטון – סיכום שבוע אדם וים 2018
הסרטון מסכם חלק קטן (מאוד) מפעילות שבוע אדם וים 2018 שהתקיים בין התאריכים 8.6 ל- 16.6. מדובר בשבוע שלם של הסברה שמטרתו להציף לציבור בשבוע ממוקד, מסרים הקשורים לים שהרשות עוסקת בהם כל השנה. השנה המסר - שמורות טבע ימיות – למען עתידו של הים התיכון – היה בבסיס כל פעולות השבוע.